Η καύση βιορευστών ξεσηκώνει κατοίκους στα χωριά του Αχέροντα

prodromi xoika

Η καύση βιορευστών ξεσηκώνει κατοίκους στα χωριά του Αχέροντα. Πρόκειται για δύο μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα, ισχύος 500KW η κάθε μία, που αδειοδοτήθηκαν να εγκατασταθούν σε κατοικημένες περιοχές του Δήμου Σουλίου και επηρεάζουν άμεσα τοπικές κοινότητες Χόικας και Προδρομίου.

Η αδειοδότηση των εν λόγω επενδύσεων δόθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας παραβλέποντας την προβλεπόμενη διαδικασία της διαβούλευσης στο Δήμο για την ενημέρωση αλλά και τοποθέτηση των κατοίκων επί του ζητήματος.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων υπήρξαν έντονες όμως φαίνεται ότι τις μέρες αυτές οι μονάδες έχουν τεθεί σε λειτουργία.

Οι κάτοικοι και η Επιτροπή Αγώνα που είχαν συγκροτήσει καταγγέλλουν την ενεργοποίηση της καύσης βιορευστών στην περιοχή του Αχέροντα χωρίς καμία προσωρινή άδεια λειτουργίας χωρίς καν να πληροί τους όρους των μελετών .

«Ένα κοντέινερ , μια 30ετιας τροποποιημένη γεννήτρια να δέχεται τοξικά απόβλητα για καύσιμα .Αν αυτό είναι πράσινη ανάπτυξη κύριοι είμαστε βαθιά νυχτωμένοι .Κοντεύει να πάρει φωτιά  Ντουμάνια παντού Θόρυβος σαν τρένο» σημειώνουν χαρακτηριστικά και επισημαίνουν ότι οι κάτοικοι έχουν εξαγριωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ