Η Καλών Τεχνών πάει…Τσεπέλοβο

TSEPELOBOΣτο Τσεπέλοβο, στους χώρους του πρώην Δημαρχείου Τύμφης, θα λειτουργήσει τελικά ο Καλλιτεχνικός Σταθμός που σχεδιάζει εδώ και χρόνια για την περιοχή του Ζαγορίου η Σχολή Καλών Τεχνών.

Στο κτίριο, το οποίο διατηρεί όλα τα αρχιτεκτονικά στοιχεία της περιοχής, θα γίνουν μικρές τροποποιήσεις, ώστε να είναι πλήρως λειτουργικό για τους νέους σκοπούς που καλείται να εξυπηρετήσει.

Η λειτουργία του Καλλιτεχνικού Σταθμού θα συμβάλλει στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής και μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Ήπειρο.

Η Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών είχε ζητήσει αρχικά και της είχε παραχωρηθεί οικόπεδο στο Μονοδένδρι για την κατασκευή κτιρίου, ωστόσο μετά τον «Καλλικράτη» τα δεδομένα άλλαξαν, αφού απελευθερώθηκαν κτίρια της Αυτοδιοίκησης που μπορούσαν να αξιοποιηθούν προς την κατεύθυνση αυτή.

Πριν μερικούς μήνες η Σύγκλητος της Σχολής Καλών Τεχνών ζήτησε να προχωρήσει στην αξιοποίηση του πρώην δημαρχείου Τύμφης, ενός κτιρίου 800 τετραγωνικών περίπου που δεσπόζει στην κεντρική πλατεία.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγορίου αποφάσισε να προχωρήσει στην παραχώρηση για 30 χρόνια με δικαίωμα παράτασης, εκτιμώντας ότι η συγκεκριμένη δραστηριότητα θα αναβαθμίσει την περιοχή, θα συμβάλλει στην ποιοτική ανάπτυξή της και θα βοηθήσει το Δήμο στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του.

Αρωγός τώρα στην προσπάθεια αυτή έρχεται και η Περιφέρεια Ηπείρου με την έγκριση του ποσού που απαιτείται για τις βελτιώσεις στο κτίριο του πρώην δημαρχείου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ