Η Ιθάκη πέρασε, ο ανασχηματισμός έρχεται..

Ο Αλέξης Τσίπρας ταξίδεψε μέχρι την Ιθάκη για να εκφωνήσει το διάγγελμα περί εξόδου από το τρίτο μνημόνιο, στο οποίο έμπαινε η χώρα τρία χρόνια πριν, με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Στο νησί του Οδυσσέα, που ιστορικά συμβολίζει το τέλος του ταξιδιού και της περιπέτειας, έκανε τις πρώτες του μεταμνημονιακές βόλτες. Ο ίδιος μίλησε για μία ιστορική μέρα, όμως οι Έλληνες πολίτες μετά από οκτώ μνημονιακά χρόνια παραμένουν αντιμέτωποι με τα μέτρα λιτότητας, την υψηλή φορολόγηση, την ανεργία.. Και τα μνημόνια μπορεί να τελείωσαν αλλά η λιτότητα και τα σκληρά μέτρα θα έχουν συνέχεια!

Οι πολίτες θα πάρουν την πρώτη γεύση της μεταμνημονιακής Ελλάδας σε λίγες μέρες με τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ!

Και αφού η γιορτή της Ιθάκης έλαβε τέλος, η κυβέρνηση επιστρέφει στην καθημερινότητα.

Καθημερινότητα που έχει στην πρώτη γραμμή πλέον τον ανασχηματισμό, ο οποίος αναμένεται μέχρι το τέλος της εβδομάδας, ίσως και την Τετάρτη.

Πρόσωπο κλειδί για τις αλλαγές που θα επέλθουν αναδεικνύεται ο Υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης. Τα σενάρια για μετακίνησή του στο κόμμα δίνουν και παίρνουν ενώ ο ίδιος το μεσημέρι δήλωσε με νόημα ότι τον γραμματέα του κόμματος τον εκλέγει η Κεντρική Επιτροπή, τη σύνθεση του Υπουργικού Συμβουλίου την καθορίζει ο πρωθυπουργός.

Από την τελική κατάληξη της «υπόθεσης Σκουρλέτη» θα εξαρτηθούν και οι υπόλοιπες θέσεις στο υπουργικό συμβούλιο. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν αρκετά σενάρια, το πιθανότερο όμως είναι ότι ο ανασχηματισμός θα αφορά περισσότερο ανακατατάξεις προσώπων παρά είσοδο νέων στελεχών.

Οι περισσότεροι από όσους θα μπουν στο υπουργικό συμβούλιο θα είναι νέοι σε ηλικία, προερχόμενοι από το κόμμα και θα πάρουν κυρίως θέσεις υφυπουργών. Επιπλέον, σίγουρα ένας από τους νέους υπουργούς θα είναι πρόσωπο που έχει συνδεθεί στο παρελθόν με τον χώρο του ΠΑΣΟΚ (πιθανότερη η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου).

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ