Η Ηγουμενίτσα δεν υπέκυψε στον εκβιασμό….

goniaΈντονες αντιπαραθέσεις, ακόμη και μεταξύ μελών της συμπολίτευσης, προκάλεσε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας η συζήτηση για την φυτοτεχνική μελέτη αποκατάστασης της Γωνιάς, όταν το σώμα ομόφωνα τον περασμένο Νοέμβριο είχε αποφασίσει να μην γίνει το συγκεκριμένο έργο.

Η σκοπιμότητα της εισαγωγής του θέματος προς συζήτηση, παρά την ειλημμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, δημιούργησε στην αρχή της συνεδρίασης, προκάλεσε όπως ήταν αναμενόμενο ενστάσεις και διαφωνίες.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Γ. Κάτσινος επέμεινε ότι το θέμα πρέπει να συζητηθεί, ακόμα και για να απορριφθεί, όπως και έγινε, ενώ υπήρξαν αρκετές φωνές Δημοτικών Συμβούλων που θεωρούσαν ότι η συζήτηση υποκρύπτει σκοπιμότητα και δίνει “άλλοθι” σε όσους θα θελήσουν να επιμείνουν στην κατασκευή της Γ’ φάσης του Λιμανιού με αδρανή υλικά, από τη Γωνιά!

Μάλιστα, η άποψη πως η κατασκευή της τρανσέρας δεν έχει να κάνει με τη βελτίωση της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς – Πρέβεζας αλλά με την εξασφάλιση αδρανών υλικών για την εργολαβία της Γ’ φάσης του Λιμανιού ήταν η επικρατούσα τόσο ανάμεσα στους Δημοτικούς Συμβούλους, όσο και στους εκπροσώπους φορέων που πήραν το λόγο. (Σύλλογος Αρχιτεκτόνων, Περιβάλλοντος κ.α)

Το Δημοτικό Συμβούλιο αρνήθηκε να υποκύψει στον εκβιασμό “ή αποδέχεστε την τρανσέρα ή θα απενταχθεί το έργο” που έχει τεθεί από το Υπουργείο Υποδομών και τον Υφυπουργό Γιάννη Μαγκριώτη.

Στον εκβιασμό αυτό απάντησε με σαφήνεια ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο οποίος ξεκάθαρα είπε ότι εφ’ όσον το έργο του λιμανιού ολοκληρωθεί και είναι λειτουργικό, δεν πρόκειται να απενταχθεί, αφού το τμήμα του δρόμου αυτό καμία σχέση δεν έχει με τη λειτουργικότητα του έργου.

Μάλιστα ο κ. Πιτούλης επεσήμανε ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει δώσει άδεια εξόρυξης αδρανών στην περιοχή “Μύλοι” Αγ. Μαρίνας, ενώ τόνισε πως τόσο το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσπρωτίας το 2010, είχαν εκφράσει αντίθετη άποψη για την κατασκευή τρανσέρας στη Γωνιά.

«Είμαι αντίθετος και το έχω δηλώσει σε αυτό το έργο. Ήδη έγινε ένα λάθος γιατί παλιότερα υποκύψαμε στην αναγκαιότητα να γίνει το λιμάνι. Αποδείχθηκε ότι κάναμε λάθος. Σήμερα καλούμαστε να αποφασίσουμε για ένα χειρότερο λάθος. Και θα είναι τεράστιο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πιτούλης

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ομόφωνα γνωμοδότησε αρνητικά τόσο για την φυτοτεχνική μελέτη, όσο και για την αιτούμενη από την εταιρεία άδεια διακοπής της κυκλοφορίας στο δρόμο Ηγουμενίτσας – Πλαταριάς για 3,5 μήνες(!!!), ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες και επαναβεβαίωσε την άρνησή του για διάνοιξη του τμήματος αυτού με κατασκευή τρανσέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ