Η Εθνική βάζει λουκέτο στο υποκατάστημα του Θεσπρωτικού!

Πριν μερικούς μήνες ήταν το Δελβινάκι αυτό που είχε ξεσηκωθεί όταν επιχειρήθηκε να κλείσει και το τελευταίο τραπεζικό υποκατάστημα στην ακριτική επαρχία. Τώρα πήρε σειρά το Θεσπρωτικό, καθώς η Εθνική ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο, επιφέροντας ένα ακόμη πλήγμα για τους κατοίκους δεκάδων χωριών των Νομών Ιωαννίνων και Πρέβεζας. Το υποκατάστημα της Εθνικής είναι το μοναδικό που λειτουργεί στην ευρύτερη περιοχή και εξυπηρετεί τους συνταξιούχους των χωριών αλλά και τους επαγγελματίες στις καθημερινές τους συναλλαγές. Ήδη οι κάτοικοι είναι αναστατωμένοι και οι αντιδράσεις που καταγράφονται έντονες.

Τα τοπικά συμβούλια δεκάδων χωριών, οι σύλλογοι και οι Αδελφότητες των αποδήμων από το Θεσπρωτικό, την Κρανιά, τον Λούρο και την Λάκκα Σουλίου προχώρησαν σε ευρεία σύσκεψη και με κοινό υπόμνημα εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την πρόθεση του λουκέτου.

Στο υπόμνημα που αποστέλλουν στην Διοίκηση της Τράπεζας τονίζουν ότι το κλείσιμο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος θα επιφέρει μεγάλο πλήγμα για τους κατοίκους και ειδικά για τους συνταξιούχους, οι οποίοι θα υποχρεωθούν να διανύουν μεγάλες χιλιομετρικές αποστάσεις για την εξυπηρέτησή τους.

«Η άποψη ότι όλο γίνονται ηλεκτρονικά και επομένως δεν χρειάζονται και πολλοί υπάλληλοι θεωρούμε ότι είναι λανθασμένη επειδή στις περιοχές μας ο πληθυσμός δεν είναι εξοικειωμένος με το διαδίκτυο και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο θα χρειαστούν χρόνια» τονίζεται στο υπόμνημα.

Ο Δήμος Ζηρού, με επιστολή του προς την διοίκηση της Εθνικής, επισημαίνει τον σπουδαίο ρόλο που έχει το συγκεκριμένο υποκατάστημα και τεκμηριώνει την ανάγκη συνέχισης της λειτουργίας του.

Προειδοποιεί δε, ότι το πιθανό κλείσιμο του υποκαταστήματος θα αναγκάσει το Δήμο να προχωρήσει στην άρση των ταμειακών διαθέσιμων από την Εθνική Τράπεζα όπως και των καταθέσεων των επιχειρηματιών και των κατοίκων της περιοχής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ