Η εντυπωσιακή μεταφορά του Ναού του Αγίου Παϊσίου.. Από τον Οικουμενικό Πατριάρχη τα θυρανοίξια

agios_paisios_giannena1

ΦΩΤΟ- Με την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου θα γίνουν τα θυρανοίξια στου Ιερού Ναού του Αγίου Παϊσίου στην Κιάφα. Ήδη στο οικόπεδο που έγινε η  θεμελίωση της εκκλησίας έφτασαν τα πρώτα τμήματα με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο να μιλά για ένα πρωτοποριακό έργο που υλοποιείται με την συγκεκριμένη τεχνική. Όλα τα τμήματα του Ναού φτάνουν προκατασκευασμένα και θα συναρμολογηθούν επί τόπου. Οι πρώτες νταλίκες έχουν μεταφέρει στα Γιάννινα οκτώ τμήματα ενώ απομένει να φτάσουν άλλα 17 μέσα στο επόμενο διάστημα.

Το τέμπλο του Ναού και άλλα μέρη του κατασκευάζονται στη Δράμα από μάρμαρο και θα μεταφερθούν μόλις γίνει η συναρμολόγηση της εκκλησίας.

«Είναι ένα πρωτοποριακό έργο, κατασκευάστηκε ολόκληρη η εκκλησία και στη συνέχεια χωρίστηκε σε τμήματα ώστε να γίνει η μεταφορά με τις νταλίκες» σημείωσε στις δηλώσεις του ο κ. Μάξιμος.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων στις 3 Φεβρουαρίου θα μεταβεί στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στην Κωνσταντινούπολη.

Σκοπός της συνάντησης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη είναι να οριστικοποιηθεί ο χρόνος της επίσκεψής του στα Γιάννινα, ώστε να κάνει τα θυρανοίξια του νέου Ιερού Ναού.

Όπως είπε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ιωαννίνων θα επιδιωχθεί ταυτόχρονα να γίνουν τα εγκαίνια της τυροκομικής μονάδας στην Ιερά Μονή Βελλάς, η οποία αναβιώνει τα τελευταία χρόνια μετά από πολύ κόπο κι ακόμη περισσότερη δουλειά καθώς και το Περιβαλλοντικού Κέντρου Εκπαίδευσης στο παραλίμνιο των Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ