Η Ελλάδα έχει πληρώσει ακριβά το λαϊκισμό

TSALIAMANHSΓράφει: Βασίλης Τσιαλιαμάνης

Το διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές είναι αν θα προχωρήσουμε μπροστά σε ένα ανηφορικό δρόμο με αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην ανάκαμψη και τελικά στην ανάπτυξη της χώρας ή από την άλλη πλευρά αν θα διαλέξουμε το μνημόνιο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο είναι το πιο καταστροφικό μνημόνιο που μπορούμε να φανταστούμε.

Ένα μνημόνιο που θα οδηγήσει τη χώρα έξω από το ευρώ, θα την σπρώξει πολλές δεκαετίες πίσω, θα αυξήσει πολύ περισσότερο την ανεργία και θα δημιουργήσει συνθήκες ανασφάλειας για κάθε έλληνα και κάθε ελληνίδα.

Η Ν.Δ. είναι αποφασισμένη να μην μπει σε παιγνίδια πολιτικής πλειοδοσίας ενόψει των εκλογών. Θέλουμε να κρατήσουμε τον πήχη σε ένα σημείο που μπορούμε να τον περάσουμε και καλούμε τους έλληνες πολίτες, μετά το «λεφτά υπάρχουν» του Γ. Παπανδρέου το 2009, να μην επενδύσουν για άλλη μια φορά σε αυτή την ανώφελη και καταστρεπτική λογική. Πληρώσαμε μια φορά «το λεφτά υπάρχουν» του 2009, το «λεφτά υπάρχουν» που τώρα ακούγεται θα το πληρώσουμε πολύ περισσότερο. Δεν μπορεί να επιχειρήσουμε να διορθώσουμε τα παλιά λάθη με ακόμα μεγαλύτερα. Δεν μπορούμε να επιχειρήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη του μνημονίου, βγάζοντας την Ελλάδα από το ευρώ. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την ανεργία υπερφορολογώντας τις επιχειρήσεις, κρατικοποιώντας κάποιες άλλες και έτσι διώχνοντας από την Ελλάδα και τις επιχειρήσεις που έχει. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης νομιμοποιώντας από την πίσω πόρτα με ταξιδιωτικά έγγραφα τους λαθρομετανάστες που είναι στην Ελλάδα. Αυτές είναι οι πολιτικές του ΣΥΡΙΖΑ. Αν πηγαίναμε σε λάθος κατεύθυνση τα προηγούμενα χρόνια αυτό που υπόσχεται πια ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε σε λάθος κατεύθυνση αλλά με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα.

Αυτή την ώρα το πρωτεύον είναι να προστατέψουμε την Ελλάδα. Μιλάμε ξεκάθαρα, μιλάμε με την γλώσσα της αλήθειας, ξέρουμε τις δυσκολίες που υπάρχουν και ζητάμε από τους έλληνες πολίτες να κλείσουν τα αφτιά τους στις σειρήνες του λαϊκισμού. Έχουμε πληρώσει πανάκριβα τον λαϊκισμό στο παρελθόν δεν μπορούμε να τον πληρώσουμε για μια ακόμα φορά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ