Η εκδρομή κατέληξε σε περιπέτεια καθώς εγκλωβίστηκε στο χιόνι!

apoxionistiko ix oreina

Η εκδρομή στα χιονισμένα τοπία του Μετσόβου και της Μηλιάς κατέληξε σε περιπέτεια για τον οδηγό ενός ΙΧ αυτοκινήτου και τον ανήλικο συνεπιβάτη του!

Ο οδηγός μάλλον υπερεκτίμησε τις δυνατότητές του όπως και τις δυνατότητες του οχήματός του με αποτέλεσμα να κινηθεί σε δρόμους μεταξύ Λίμνης Πηγών Αώου και Μηλιάς όπου δεν είχαν αποχιονιστεί και το ύψος του χιονιού.

Αποτέλεσμα ήταν να ακινητοποιηθεί μακριά από οικισμούς και να ζητήσει την βοήθεια των αρχών.

Η προσπάθεια που έγινε αρχικά από την Πυροσβεστική να τον προσεγγίσει και να τον απεγκλωβίσει απέβη άκαρπη.

Έτσι κινήθηκε αποχιονιστικό μηχάνημα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου το οποίο έφτασε στο σημείο όπου είχε ακινητοποιηθεί το ΙΧ και αποχιονίζοντας τον δρόμο κατάφερε να τον απεγκλωβίσει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται τέτοια περιστατικά στην περιοχή. Πριν λίγες μέρες δύο νταλίκες είχαν εγκλωβιστεί στην παλιά εθνική, στην περιοχή της Κατάρας και χρειάστηκε και πάλι η κινητοποίηση αποχιονιστικών για να μπορέσουν να συνεχίσουν την διαδρομή τους.

Τόσο η Αστυνομία όσο και η Πολιτική Προστασία απευθύνουν έκκληση σε όλους τους οδηγούς που κινούνται στα ορεινά να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες, ειδικά όταν έχει προηγηθεί δελτίο για έντονα καιρικά φαινόμενα.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ