Η Εφορεία, ο Δήμος κι ένας ποδηλατικός αγώνας που ματαιώθηκε

kastro igoumenitsa vandalismoi

Σαν να αναζητούσε πρόφαση για την ματαίωση του ποδηλατικού αγώνα στο δασύλλιο της Ηγουμενίτσας εμφανίστηκε η Δημοτική Αρχή.. Και ως πρόφαση χρησιμοποίησε έγγραφο της Εφορείας Αρχαιοτήτων στην οποία είχε υποβληθεί το αίτημα για σχετική γνωμοδότηση.

Η Εφορεία λοιπόν σημειώνει ότι τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκαν βανδαλισμοί και σημαντικές φθορές στο χώρο του δασυλλίου και περιμετρικά του Κάστρου.

Με δεδομένο ότι η αποκατάσταση δεν έχει γίνει η προσέλκυση κοινού δεν θα ήταν σκόπιμη καθώς έχει δημιουργηθεί αλγεινή εικόνα για τον αρχαιολογικό χώρο και το περιβάλλον του.

Αυτή την επισήμανση λοιπόν που έκανε η Εφορεία ο Δήμος την εξέλαβε ως άρνησή της στην διοργάνωση και τη χρησιμοποίησε για να προχωρήσει στη ματαίωσή της!

Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Προϊστάμενο της Εφορείας κάτι που δεν κατέστη εφικτό.

Μάλιστα έδειξε και οργισμένος λέγοντας ότι από την μία υπάρχει ο ΟΛΗΓ από την άλλη η Εφορεία «εμείς δεν μπορούμε να αποφασίσουμε για τον τόπο μας»…

Η ουσία είναι ότι το έγγραφο της Εφορείας χρησιμοποιήθηκε και ερμηνεύθηκε κατά το δοκούν ώστε μία σημαντική διοργάνωση να ματαιωθεί.

Όσο για την αποκατάσταση των ζημιών δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ