Η Διαμάντη διεκδικεί ολυμπιακή πρόκριση

DIAMANTHΔυο ελληνικά πληρώματα θα διεκδικήσουν την πρόκριση τους στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου μέσω της τελευταίας προολυμπιακής ρεγκάτας που θα διεξαχθεί στην Λουκέρνη της Ελβετίας από 20 έως 23 Μαΐου.

Πρόκειται για το σκιφ ανδρών όπου θα αγωνιστεί ο Διονύσης Αγγελόπουλος και το διπλό σκιφ των γυναικών που στελεχώνουν οι Κατερίνα Νικολαΐδου και η αθλήτρια του ΝΟ Ιωαννίνων, Ελένη Διαμάντη.

Και οι δυο βάρκες έχουν εξαιρετικά δύσκολο έργο αφού απο το αγώνισμα του αθλητή του ΝΑΣ προκρίνονται μόλις 3 βάρκες με τις συμμετοχές να φτάνουν τις 22 ενώ από το διπλό σκιφ των γυναικών όπου μετέχουν 11 πληρώματα το πολυπόθητο εισιτήριο θα πάρουν μόνο τα δυο πρώτα.

Η ομάδα που συμμετέχει και ο Κύπριος κωπηλάτης Βαλεντίνος Σοφοκλέου που θα αγωνιστεί και αυτός στο σκιφ ανδρών θα αναχωρήσει για την Λουκέρνη στις 17 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς αγώνες έχουν ήδη εξασφαλισει τέσσερα ελληνικά πληρώματα, από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2011 στο Μπλεντ της Σλοβενίας. Πρόκειται για το διπλό σκιφ ελ βαρών των γυναικών με την Θεσπρωτή, Αλεξάνδρα Τσιάβου και τη Χριστίνα Γιαζιτζίδου, το διπλό σκιφ ελ βαρών των ανδρών (Μαγδανής-Κόνσολας), την δίκωπο άνευ ανδρών (Ν.Γκουντούλας-Α.Γκουντούλας) και την τετράκωπο άνευ ανδρών με τους πρωταθλητές του ΝΟΙ, Γιάννη Τσίλη και Γιώργο Τζιάλλα και τους συναθλητές τους Παπαχρήστο και Χρήστου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ