Η Δαφνούλα στα μονοπάτια του Αράχθου

Η Τοπική Κοινότητα  Δαφνούλας για ένατη συνεχή χρονιά συνδιοργανώνει με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Δαφνούλας, την Περιφέρεια Ηπείρου, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών, την εκδήλωση «Αναζητώντας τα μονοπάτια του Αράχθου» στις 02 και 03 Αυγούστου 2019.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της χαράδρας του Αράχθου καθώς και η προβολή των μονοπατιών που  οδηγούν σε πέτρινους οικισμούς ξερολιθιάς μοναδικής ομορφιάς.

Οι επισκέπτες θα μπορούν να περπατήσουν στα τέσσερα, διαφορετικής δυσκολίας , μονοπάτια που έχουν χαραχθεί από τους κατοίκους του χωριού και  καταλήγουν σε διαφορετικά σημεία μέσα στην χαράδρα του ποταμού Αράχθου καθώς και σε πέτρινους οικισμούς ξερολιθιάς στους οποίους ζούσαν κτηνοτρόφοι προηγούμενες δεκαετίες.   

Επίσης για τέταρτη συνεχόμενη φορά φέτος θα διοργανωθούν πανελλήνιοι και διεθνείς αγώνες ορεινής τοξοβολίας(18 TFG –Σάββατο 3 Αυγούστου από της 13:00-20:00) , με απώτερο σκοπό την καθιέρωσή τους κάθε χρόνο, αφού  έχει δημιουργηθεί μόνιμος στίβος αγώνων. Φέτος υπάρχουν 80 συμμετοχές από αθλητές εκτός της  Ελλάδας  από  Κύπρο, Τουρκία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Σκωτία, Αγγλία και Γερμανία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ