Η χιονόπτωση ξάφνιασε αλλά δεν αιφνιδίασε.. Κανονικά η κυκλοφορία στους οδικούς άξονες

xioni egnatia

Η χιονόπτωση που εκδηλώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του Νομού Ιωαννίνων από αργά το απόγευμα ξάφνιασε. Δεν είχε προβλεφθεί άλλωστε από κανένα μετεωρολογικό μοντέλο.

Τελικά όμως δεν αιφνιδίασε τις αρμόδιες αρχές αλλά ούτε και το δυναμικό των δύο μεγάλων οδικών αξόνων που μέσα σε λίγη ώρα έγιναν λευκοί.

Η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου έχει κινήσει 23 μηχανήματα προς τις περιοχές του Πωγωνίου, της Κόνιτσας, του Ζαγορίου, των Τζουμέρκων, του Μετσόβου και της Δωδώνης προκειμένου να προχωρήσει στον αποχιονισμό του οδικού δικτύου.

Από την πλευρά του ο Δήμος Ιωαννιτών όπως έκανε γνωστό για την αντιμετώπιση προβλημάτων από την χιονόπτωση έχουν κινηθεί από την Πολιτική Προστασία του Δήμου Ιωαννιτών μηχανήματα για έλεγχο και καθαρισμό στις ακόλουθες περιοχές: Μάρμαρα, Κόντσικα, Ασβεστοχώρι, Κοσμηρά, Πεδινή, Αμπελιά, Μανωλιάσα, Λιγκιάδες, Μάζια Κρυόβρυση.

Το εργοτάξιο του Δήμου είναι σε επιφυλακή προκειμένου να παρέμβει σε όποια άλλη περιοχή παρουσιαστεί πρόβλημα.

Άμεση υπήρξε η αντίδραση της Νέας Οδού καθώς τα αποχιονιστικά χρειάστηκαν λίγη ώρα για να πιάσουν δουλειά και να αποκαταστήσουν την ομαλή κυκλοφορία, ειδικά στο Τμήμα από τον κόμβο της Εγνατίας μέχρι τον κόμβο Αβγού.

Επίσης γρήγορα κινήθηκε και η Εγνατία η οποία αντιμετώπισε προβλήματα από το ύψος του Πολυγύρου Δωδώνης μέχρι και το Μέτσοβο.

Είχε χρειαστεί να διακοπεί για μία ώρα περίπου η κίνηση των φορτηγών ώστε να γίνει ο αποχιονισμός.

Τέλος αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία και στην παλιά εθνική οδό Ιωαννίνων- Άρτας που είχε κλείσει λόγω της χιονόπτωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ