Η άθληση ΑμεΑ είναι εφικτή στο Δήμο Ζίτσας

zitsa amea

Μια κίνηση καλής πρακτικής ο Δήμος Ζίτσας εξόπλισε το υπαίθριο γυμναστήριο της πλατείας του Δημαρχείου στην Ελεούσα με όργανα εκγύμνασης ανθρώπων που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Τοποθετήθηκαν όργανα εκγύμνασης για άτομα με αναπηρίες στο υπαίθριο γυμναστήριο στην Ελεούσα, του Δήμου Ζίτσας. Μια απλή προμήθεια με έντονο κοινωνικό αποτύπωμα.

Η πλατεία Δημαρχείου στην Ελεούσα που έχει καταστεί πλέον σημείο αναφοράς για την ευρύτερη περιοχή του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων γίνεται ακόμη πιο φιλόξενη και φιλική για τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν κάποια μορφή αναπηρίας, καθώς το υπαίθριο γυμναστήριο εμπλουτίστηκε με όργανα εκγύμνασης για άτομα με αναπηρίες ή κινητικά προβλήματα, ενώ τοποθετήθηκε και ένα τραπέζι του πινγκ- πονγκ.

Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας σε μια προσπάθεια να δώσει τη δυνατότητα σε όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς, να αξιοποιήσουν ευχάριστα και δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, προχώρησε στην αγορά και τοποθέτηση δύο οργάνων γυμναστικής τα οποία είναι κατάλληλα και προσβάσιμα από άτομα με τροχοκάθισμα, αλλά και από άτομα με κινητικές δυσκολίες.

Ειδικότερα, υπάρχει πρόβλεψη επάρκειας χώρου για πρόσβαση του αµαξιδίου έτσι ώστε ο χρήστης να έχει άμεση πρόσβαση στις λαβές των οργάνων κατά την άσκηση.

«Είναι μια πράξη αλληλεγγύης και συμπαράστασης προς μια μερίδα συμπολιτών μας, που στέλνει ένα μήνυμα ότι το δικαίωμα της συμμετοχής είναι αναφαίρετο δικαίωμα για τον καθένα από εμάς», αναφέρει ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος με αφορμή την τοποθέτηση των οργάνων και επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς όλους να τα προσέχουν και να τα προστατεύουν από βανδαλισμούς γιατί μόνο εκείνοι ωφελούνται όταν οι κοινόχρηστοι χώροι παραμένουν λειτουργικοί και χωρίς φθορές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ