Η Αρχιτεκτονική ετοιμάζεται να μετακομίσει στο «σπίτι» της!

Πέντε σχεδόν χρόνια μετά την ίδρυσή της η Αρχιτεκτονική ετοιμάζει να μπει στο σπίτι της! Ετοιμάζεται να μετακομίσει στο ιστορικό και εμβληματικό κτίριο της Παπαζόγλειου Σχολής, στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων. Το κτίριο αποδεσμεύτηκε στα μέσα καλοκαιριού και λίγο καιρό αργότερα ξεκίνησαν οι εργασίες διαμόρφωσης των εσωτερικών χώρων ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις ανάγκες του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Αυτή ήταν και μία δέσμευση της πόλης προς το Πανεπιστήμιο όταν διεκδικούσε την ίδρυση του συγκεκριμένου τμήματος. Έστω κι αργά παίρνει σάρκα και οστά καθώς οι εργασίες ολοκληρώνονται και σε ένα μήνα περίπου αναμένεται η μετακόμιση.

Το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών αποτελεί ένα από τα τέσσερα της Πολυτεχνικής Σχολής Ιωαννίνων. Μιας από τις νεότερες του Πανεπιστημίου.

Η Πολυτεχνική ιδρύθηκε το 2017 και στο δυναμικό της έχει σήμερα πέρα από το Τμήμα Αρχιτεκτόνων, τα Τμήματα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής και Μηχανολόγων Μηχανικών.

Για το Τμήμα Αρχιτεκτόνων η αρχή έγινε το 2015, όταν το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων υποδέχθηκε τους 36 πρώτους φοιτητές του!

Από τότε πέρασαν σχεδόν πέντε χρόνια… Κι αν κάποιοι στην Αθήνα αναρωτιόντουσαν «πως φύτρωσε μία αρχιτεκτονική στα Γιάννινα» σήμερα μπορούν να διαπιστώσουν και την ποιότητά της και τον διεθνή προσανατολισμό της.

Άλλωστε ήταν η βάση για την Πολυτεχνική, με την οποία συμπληρώθηκε η φυσιογνωμία του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ενός από τα μεγαλύτερα και πιο ελπιδοφόρα περιφερειακά πανεπιστήμια της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ