Η Άρτα έχασε τον ιατροδικαστή και η ταλαιπωρία πολιτών επανήλθε..

iatrodikastiki

Η απουσία ιατροδικαστή στην Άρτα αναδεικνύει πλέον με ένταση τα προβλήματα. Προβλήματα που λίγο πολύ ήταν γνωστά στην Ήπειρο πριν την τοποθέτησή του, το 2016, όταν σχεδόν το σύνολο των ιατροδικαστικών πράξεων –νεκροψίες και νεκροτομές- έπρεπε να γίνονται στα Γιάννινα, στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Πανεπιστημίου.

Η θέση του ιατροδικαστή στην Άρτα χάθηκε τον περασμένο Αύγουστο και τότε το Epiruspost ανέδειξε το θέμα με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν και παρεμβάσεις στη Βουλή.

Από τις παρεμβάσεις που έγιναν δεν άλλαξε τίποτα ενώ η περίφημη Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ιωαννίνων που υπάγεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης εξακολουθεί να υφίσταται μόνο στα χαρτιά.

Η απουσία του ιατροδικαστή στο νοσοκομείο της Άρτας είναι ήδη ορατή. Ο εξαίρετος επιστήμονας που υπηρετούσε έχει τοποθετηθεί στην Πάτρα και η ταλαιπωρία για όσους χάνουν έναν δικό τους άνθρωπο είναι μεγάλη.

Αυτή την φορά έμελλε να διαπιστωθεί η ταλαιπωρία και για έναν άνθρωπο του ίδιου του Νοσοκομείου της Άρτας. Ο άτυχος 51χρονος άντρας που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του Κυριακή μεσημέρι, ήταν νοσηλευτής του Νοσοκομείου. Έφυγε από την ζωή την Κυριακή και η κηδεία του θα γίνει Τετάρτη(!) καθώς πρέπει να προηγηθεί το πήγαινε έλα για νεκροτομή. Μέσα στον αβάσταχτο πόνο της η οικογένεια, είναι αναγκασμένη να υποστεί και την αναλγησία της πολιτείας που δεν φροντίζει για στοιχειώδεις υπηρεσίες στον τόπο, που παρατείνει την ψυχική ταλαιπωρία  και την οικονομική επιβάρυνση κάθε οικογένειας που χάνει άνθρωπό της.

Η διαδικασία βέβαια είναι ασέβεια και προς τον εκλιπόντα.

Γιατί χάθηκε η θέση του ιατροδικαστή στην Άρτα;

Προφανώς επειδή δεν υπήρξε έγκαιρα η απαιτούμενη μέριμνα.. Και στη συνέχεια δεν υπήρξε η απαραίτητη πολιτική πίεση, όπως συμβαίνει με πολλά θέματα της Ηπείρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ