Η απόρριψη των κόμβων φέρνει νέα σύγκρουση

kiklikos komvos

Η απόρριψη από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Ηπείρου της πράξης που είχε καταθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών για την κατασκευή τεσσάρων ισόπεδων κόμβων, προκαλεί ένα ακόμη θερμό επεισόδιο μεταξύ της Δημοτικής Αρχής και της παράταξης της Τατιάνας Καλογιάννη.

Η κ. Καλογιάννη καταλογίζει προχειρότητα  στη Δημοτική Αρχή η οποία με την σειρά της απαντά σε υψηλούς τόνους χωρίς ωστόσο να κρύβει την ενόχλησή της για την απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής η οποία οφείλεται σε τυπικούς λόγους.

Η κ. Καλογιάννη στην ανακοίνωσή της αναφέρει: «Δεν είναι η πρώτη φορά που η πολιτική πρακτική της Δημοτικής Αρχής αποδεικνύεται πρόχειρη και επιπόλαια. Με αποτέλεσμα να χάνονται χρόνος και χρηματοδοτικοί πόροι για την υλοποίηση έργων κρίσιμων για τη βελτίωση της καθημερινότητας του συνδημότη.

Επιπροσθέτως, για το μη, ακόμη, δημοπρατημένο έργο «Ολοκλήρωση μεγάλου δακτυλίου πόλης Ιωαννίνων (κόμβος Πανηπειρωτικού Σταδίου – κόμβος Βογιάννου)», επισημαίνουμε ότι η συμβασιοποίησή του, σύμφωνα με την απόφαση ένταξης (ΑΔΑ: ΩΗΝΖ7Λ9-ΡΚΩ), πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι την 31/12/2020. Το είχαμε αναδείξει από τον Νοέμβριο του 2019 με σχετική μας ερώτηση στο δημοτικό συμβούλιο. Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, απάντησε, τότε, προφανώς χωρίς γνώση του αντικειμένου και των ευθυνών του, δεσμευόμενος για ημερομηνίες που, μέχρι σήμερα, δεν έχουν τηρηθεί. Επειδή το έργο πρέπει να γίνει, επιβάλεται να επιδειχθεί, τουλάχιστον για αυτό, αυξημένη υπευθυνότητα και στοιχειώδης επάρκεια.   

Δεδομένων των προαναφερόμενων, θεωρούμε σκόπιμο ο κύριος Δήμαρχος να αναλάβει προσωπικά την επίβλεψη και τον έλεγχο των διαδικασιών για τη χρηματοδότηση όλων των τεχνικών έργων».

Η δημοτική αρχή στην απάντησή της τονίζει: «Είναι από τις ελάχιστες φορές όπου μία δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης επιχαίρει επειδή απορρίφθηκε η ένταξη ενός σημαντικού έργου για την περιοχή.

Αυτή είναι η παράταξη «Ιωάννινα 2023».

Η επικεφαλής της Τατιάνα Καλογιάννη συνεχίζει την προσφιλή τακτική με την οποία εγκαινίασε την αντιπολιτευτική της πορεία και καταλογίζει ανεπάρκεια και προχειρότητα στη Δημοτική Αρχή.

Αφορμή η απόρριψη από την Διαχειριστική Αρχή της πράξης για την κατασκευή τεσσάρων ισόπεδων κόμβων που είχε υποβληθεί για ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος».

Η κ. Καλογιάννη ως τεχνοκράτισσα διαπίστωσε ουσιώδεις ελλείψεις στους φακέλους όταν μάλιστα αυτές περιγράφονται λεπτομερώς στην απόφαση της Διαχειριστικής και είναι ολοφάνερο ότι οι λόγοι είναι εντελώς τυπικοί.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να διεκδικήσει την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου με την εκ νέου υποβολή του για ένταξη. Ως εκ τούτου οι κινδυνολογίες της παράταξης «Ιωάννινα 2023» δεν έχουν καμία θέση.

Όσο για τον δακτύλιο της πόλης η κ. Καλογιάννη γνωρίζει ότι αναμένεται από την δικαιοσύνη ο καθορισμός τιμής μονάδας, διαδικασία απαραίτητη για να ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου.

Η Δημοτική Αρχή, στην φάση αυτή, δεν θα σχολιάσει την απόφαση της Διαχειριστικής Αρχής για την απόρριψη της πράξης των κόμβων.

Δεν θα σχολιάσει ούτε τις νουθεσίες της κ. Καλογιάννη η οποία μέχρι το 2023 φαίνεται ότι έχει τεθεί επικεφαλής της «Ηνωμένης Αντιπολίτευσης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ