Η απάντηση του Γιώργου Αμυρά στις γαλάζιες αντιδράσεις

Οι αναταραχές στην τοπική Νέα Δημοκρατία συνεχίζονται με αφορμή την κάθοδο του Γιώργου Αμυρά ως υποψηφίου βουλευτή στο Νομό Ιωαννίνων και ο ίδιος μέσω της σελίδας του στο Facebook απαντά ότι δεν υπήρξε ποτέ ξένος, δεν ήταν ποτέ μακριά από την Ήπειρο. Σύμφωνα με πληροφορίες η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν στην συνεδρίαση της ΝΟΔΕ, όπου όλα τα μέλη εξέφρασαν την δυσαρέσκειά τους. Έντονη είναι η δυσαρέσκεια και των ενδιαφερομένων για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο καθώς οι θέσεις που απομένουν είναι ελάχιστες και οι περισσότεροι αυτόματα θα κοπούν!

Ο Γιώργος Αμυράς δίνει πάντως μία αναλυτική απάντηση σε όλα λέγονται παρασκηνιακά αλλά και σε απόψεις που εκφράστηκαν δημόσια, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα.

Αναλυτικά αναφέρει:

Τι γυρεύει ένας «Αθηναίος» στο νομό μας; Τι ήρθε να κάνει ένας «ξένος» στον τόπο μας;

Ανθρώπινο είναι ορισμένοι να διατηρούν αμφιβολίες για τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο του νομού Ιωαννίνων με τη Νέα Δημοκρατία, όμως όλοι εσώψυχα ξέρουν ότι την πατρίδα την κουβαλάς παντού μαζί σου, όπου κι αν βρίσκεσαι.

Μου το δίδαξαν οι γονείς μου, η μητέρα μου που κατάγεται από το πανέμορφο Εκκλησοχώρι Ιωαννίνων και ο πατέρας μου από τη μαρτυρική Σμύρνη.

Μου το έδειξαν με τη στάση ζωής τους παππούς και γιαγιά, που άφησαν την Ήπειρο σε δύσκολες εποχές για να γίνουν φουρναραίοι στην Αθήνα, όπως τόσες και τόσες οικογένειες των Ιωαννίνων που ποτέ δεν ξέχασαν το χωριό και την πόλη τους.

Για αυτό και εγώ, δεν ένιωσα ποτέ ξένος, ποτέ δεν έχασα τη ψυχή του Ηπειρώτη και τώρα δηλώνω υπερήφανος που έχω την ευκαιρία να ζητήσω τη στήριξή σας για να εκπροσωπήσω τα Ιωάννινα.

Να ανταποδώσω με όλες μου τις δυνάμεις για όσα έχει κάνει η ιδιαίτερη πατρίδα μου στην οικογένεια μου και σε εμένα προσωπικά.

Ως βουλευτής, την περίοδο 2015-2019 δεν σταμάτησα ποτέ να ασχολούμαι με τα ζητήματα των Ιωαννίνων. Όχι γιατί είχα σχέδια και «βλέψεις» αλλά γιατί μου το υπαγόρευε η αγάπη για τον τόπο μου, το δέσιμο με τους ανθρώπους του νομού που δεν άντεχαν την απομόνωση και την περιθωριοποίηση και ήθελαν στήριξη για τα αιτήματα τους.

Με δεκάδες ερωτήσεις και παρεμβάσεις στο Κοινοβούλιο ασχολήθηκα με τα μεγάλα θέματα των Ιωαννίνων.

Την τουριστική ανάπτυξη, την καταπολέμηση της λαθροϋλοτομίας στα βουνά του νομού μας, το τεράστιο πρόβλημα ρύπανσης του Καλαμά για το οποίο έφτασα στην υποβολή υπομνήματος στην Εισαγγελία Ιωαννίνων.

Αγωνίσθηκα για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, την αντιμετώπιση της αλόγιστης συλλογής σπάνιων αρωματικών φυτών και βοτάνων που αποψιλώνουν τους ορεινούς όγκους, την αναβάθμιση του αεροδρομίου, τη δημιουργία υδατοδρομίου και την καθολική πρόσβαση των κατοίκων των παραμεθόριων και ορεινών περιοχών στο ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα.

Στάθηκα πάντα δίπλα σε κάθε πολιτιστική και αθλητική εκδήλωση που έγινε στο νομό μας. Συμμετείχα σε ποδηλατικούς γύρους, ήμουν παρών σε κάθε περιβαλλοντική κίνηση, ένιωθα μέρος του τόπου μου.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολύ μεγάλα για να χωρούν αποκλεισμοί. Οι Ηπειρώτες είμαστε προκομμένοι γιατί έχουμε ανοικτά μυαλά και μας ενδιαφέρουν οι λύσεις, δεν κολλάμε στα εμπόδια.

Για αυτό και εγώ ανταποκρίθηκα αμέσως στην απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη να με επιλέξει για το ψηφοδέλτιο του νομού Ιωαννίνων.

Η ιδιαίτερη πατρίδα μου έχει χαρίσει σε εμένα και στην οικογένεια μου αξίες και ιδανικά.

Είναι λοιπόν μία προσωπική πρόκληση να ανταποδώσω στους Γιαννιώτες και στις Γιαννιώτισσες την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους λαμβάνοντας δημοσίως μία μόνο δέσμευση.

Να δουλέψω σκληρά για την προκοπή του τόπου μας, να σταθώ δίπλα σε όλους τους συμπατριώτες μου, να πιέσω την κεντρική εξουσία για τα προβλήματα του τόπου μας, να κάνω τα πάντα για την πρόοδο του νομού μας.

Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι γιατί ήρθα στα Γιάννενα.

Η απάντηση είναι ότι δεν ήμουν ποτέ μακριά από τον τόπο μου.

Για αυτό σας καλώ να στηρίξετε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται η χώρα μας και να μου δώσετε ισχυρή φωνή στο Κοινοβούλιο, για να κάνουμε όλοι μαζί πράξη όσα ονειρευόμαστε για τον τόπο μας.

Να πετύχουμε ώστε ο νομός Ιωαννίνων να γίνει πρωταθλητής σε ανάπτυξη, ευημερία και αλληλεγγύη!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ