Η Αλβανία «σφραγίζει» την Κακαβιά αλλά κανένα μέτρο στην ελληνική πλευρά

alvania_kakavia_apolimansi1

Η Αλβανία «σφραγίζει» τα σύνορά της με την Ελλάδα όμως στον Ελληνικό Μεθοριακό Σταθμό της Κακαβιάς αυτόν με την μεγαλύτερη κίνηση από και προς την γείτονα, δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής κανένα μέτρο. Το πιο ανησυχητικό είναι ότι την ώρα που εξαπλώνεται ο επικίνδυνος ιός και στην χώρα μας, τελωνειακοί και αστυνομικοί, εξυπηρετούν κατά κανόνα Αλβανούς που έχουν κάνουν πολύ πρόσφατα ταξίδια στην Ιταλία. Ακόμη και το Σάββατο μεγάλος αριθμός όσων πέρασαν από το Ελληνικό Τελωνείο ήταν Αλβανοί πολίτες που είχαν επιστρέψει από την Ιταλία μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας.

Παρότι το θέμα τέθηκε και μάλιστα με ένταση τα τελευταία εικοσιτετράωρα στα ελληνικά συναρμόδια υπουργεία, δεν υπήρξε κανένα μέτρο ούτε καν οδηγία προς τους αστυνομικούς και τους τελωνειακούς της Κακαβιάς πέρα από τις γενικές συμβουλές που έχουν δοθεί σε όλο τον δημόσιο τομέα. Τις οδηγίες δηλαδή για την δική τους προστασία. 

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής το κλείσιμο των συνόρων με την Ελλάδα.

«Κλείνουν τα σύνορα από αέρος, θαλάσσης και ξηράς για επισκέπτες από και προς την Ελλάδα. Όπως και με την Ιταλία, η μεταφορά εμπορευμάτων θα συνεχιστεί κανονικά» έγραψε ο πρωθυπουργός της χώρας στο Facebook.

Ο Έντι Ράμα σημειώνει πως ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται αλλά να προσέχει, ωστόσο δεν αναφέρει για πόσο καιρό θα είναι κλειστά τα σύνορα.

Το κλείσιμο των συνόρων ωστόσο έχει… μονομερή χαρακτήρα καθώς από την ελληνική πλευρά εξυπηρετούνται κανονικά, αφού δεν υπάρχει απαγορευτικό από το ελληνικό κράτος!

Στην Αλβανία εισέρχονται πλέον μόνο φορτηγά και νταλίκες.

Από το πρωί οι Αλβανικές αρχές προχώρησαν σε εκτενή επιχείρηση απολύμανσης όλων των χώρων τελωνείου και αστυνομίας στην Κακαβιά ενώ τα καταστήματα στο χώρο των συνόρων παραμένουν κλειστά.

Ευρεία επιχείρηση απολύμανσης έγινε την Παρασκευή και στους χώρους του ελληνικού τελωνείου το οποίο έχει εφοδιαστεί με μέσα ατομικής προστασίας.

Έλληνες Τελωνειακοί και Αστυνομικοί παίρνουν μόνοι τους μέτρα αυτοπροστασίας αναμένοντας κάποια επίσημη εγκύκλιο από το κράτος!

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • alvania kakavia apolimansi1

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • alvania kakavia apolimansi2

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • alvania kakavia apolimansi3

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ