Η αξιολόγηση του δημοσίου «δικάζεται» στα Γιάννινα..

Στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων δοκιμάζεται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων. Ο Νόμος σχετικά καινούριος, είχε προκαλέσει αντιδράσεις, απεργίες και αποχή, όμως εφαρμόστηκε. Τώρα θα κριθεί δικαστικά. Δημόσιος υπάλληλος στην Άρτα είναι αντιμέτωπος με τις επιπτώσεις από την μη αξιολόγησή του καθώς αποκλείστηκε με ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του ΤΕΙ από την διαδικασία κρίσεων για τοποθέτηση προϊσταμένων και διευθυντών. Και αυτό έγινε σε εφαρμογή της τροπολογίας του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που ακολούθησε της ψήφισης του νόμου.

Κατά της απόφασης του ΤΕΙ κατατέθηκε προσφυγή από την ΑΔΕΔΥ αλλά και ασφαλιστικά μέτρα για την έκδοση προσωρινής διαταγής με σκοπό την αναστολή της απόφασης του ΤΕΙ μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Η εκδίκαση των ασφαλιστικών θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη στα Γιάννινα και ήδη η κινητοποίηση στους Συλλόγους Εργαζομένων έχει ξεκινήσει με στόχο να παραστούν στο δικαστήριο και με συγκεκριμένες γνωμοδοτήσεις να πετύχουν μία θετική απόφαση που μπορεί να είναι πιλοτική για ολόκληρη την χώρα.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτό το γεγονός, καταγγέλλουμε την απόφαση της συγκλήτου του ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ και δηλώνουμε ότι η συμμετοχή στην απεργία είναι δικαίωμα και όχι πειθαρχικό παράπτωμα.  Το δικαίωμα στην απεργία και τα δικαιώματα των εργαζόμενων θα τα υπερασπιστούμε μέχρι εσχάτων.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση μας στον παράτυπα αποκλεισμένο συνάδελφο και καλούμε τους εργαζόμενους, τους  συλλόγους εργαζομένων στο δημόσιο, τα σωματεία των νομών Άρτας, Πρέβεζας, Ιωαννίνων, Θεσπρωτίας, τα Νομαρχιακά Τμήματα της ΑΔΕΔΥ και τα Εργατικά Κέντρα να πρωτοστατήσουν στον αγώνα απέναντι σε αυτές τις πρακτικές και τις μεθοδεύσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας Άρτας.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ