Γραμμές εμβολιασμού και κέντρα για δωρεάν ελέγχους ζητά η Σύγκλητος

panepistimio panoramiki

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συζήτησε τα θέματα της εκπαιδευτικής λειτουργίας του Ιδρύματος υπό συνθήκες πανδημίας κατά το χειμερινό εξάμηνο του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους, που αρχίζει στις 4 Οκτωβρίου 2021.

Η Σύγκλητος ομόφωνα αποφάσισε την επιστροφή στη δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία, έχοντας υπόψη ότι η πανδημία βρίσκεται σε μεταβατική φάση. Τα συλλογικά όργανα του Ιδρύματος, οι Συνελεύσεις των Τμημάτων, το Πρυτανικό Συμβούλιο και η Σύγκλητος παρακολουθούν τις εξελίξεις και στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου θα λάβουν τις αποφάσεις που απαιτούνται για την ομαλή ολοκλήρωση του χειμερινού εξαμήνου.

Η Σύγκλητος εκτιμά ως πολύ θετικό στοιχείο το αυξημένο ποσοστό εμβολιασμού των φοιτητών, καθηγητών και διοικητικού προσωπικού του Ιδρύματός μας και καλεί όσους δεν έχουν εμβολιασθεί να το πράξουν άμεσα.

Τέλος, η Σύγκλητος ζητάει να ληφθεί μέριμνα και να διατεθεί η απαιτούμενη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ώστε άμεσα:

-Να εγκατασταθούν μονάδες εμβολιασμού στις Πανεπιστημιουπόλεις Ιωαννίνων, Άρτας και Πρέβεζας.

-Να εγκατασταθούν κέντρα για δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid tests) για τους φοιτητές του Πανεπιστημίου μας.

-Τα κλιμάκια του ΕΟΔΥ να συνεχίσουν τους δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον εντοπισμό κρουσμάτων Covid-19.

-Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας.

-Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς προς και από τις πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.

Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων αποφάσισε, επίσης, να προσλάβει νοσηλευτικό προσωπικό και βοηθητικό – εκπαιδευτικό προσωπικό από την πρόσφατη χρηματοδότηση με στόχο την καλύτερη και ασφαλέστερη πρόσβαση στις αίθουσες διδασκαλίας και τα εργαστήρια.

Τέλος, η Σύγκλητος απευθύνει έκκληση προς τους μη εμβολιασμένους να προχωρήσουν άμεσα στον εμβολιασμό, προτάσσοντας την προστασία της δημόσιας υγείας, ώστε να καταστεί εφικτή η ασφαλής μετάβαση στην απόλυτα κανονική εκπαιδευτική λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ