Γοήτευσε η Βυζαντινή Άρτα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά από το Δήμο Αρταίων η «Βυζαντινή Άρτα».

Με μια σειρά σχεδόν 20 εκδηλώσεων που συνδιοργανώθηκαν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και τις Ιερές Μητροπόλεις Άρτας και Νικοπόλεως-Πρεβέζης, αναδείχθηκαν τα βυζαντινά μνημεία της περιοχής μας, τόσο στους συμπολίτες, όσο και στους επισκέπτες που κατέκλυσαν αυτές τις ημέρες την Άρτα.

Παράλληλα, αναδείχθηκε η περιοχή μας ως έναν Πασχαλινός προορισμός με την πληρότητα στα καταλύματα να κυμαίνεται σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν αναβιώσεις εθίμων, χορωδιακούς ύμνους, ψαλμούς κ.α. και έγιναν με στόχο αφενός την δημιουργία ενός κλίματος ιδιαίτερης θρησκευτικής κατάνυξης κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας και αφετέρου την προβολή των Βυζαντινών μνημείων της Άρτας, που αποτελούν σήμα κατατεθέν για την περιοχή μας.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Άρτας Χρήστος Τσιρογιάννης στόχος είναι η προώθηση και προβολή των Βυζαντινών  μνημείων ενέργεια που αποδίδει καθώς η πληρότητα στα καταλύματα τις ημέρες αυτές κυμάνθηκε σε πάρα πολύ υψηλά επίπεδα, αποδεικνύοντας ότι η περιοχή  γίνεται ένας Πασχαλινός προορισμός που έχει να προσφέρει πολλές και σημαντικές επιλογές στους επισκέπτες.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων της «Βυζαντινής Άρτας», την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας και την Προϊσταμένη Βαρβάρα Παπαδοπούλου, τις Ιερές Μητροπόλεις Άρτης και Νικοπόλεως και Πρεβέζης, τους Μητροπολίτες Σεβασμιότατους Καλλίνικο και Χρυσόστομο, τους ιερείς των Ναών, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Σκουφάς» για τη διάθεση της Φιλαρμονικής, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και όλους τους πιστούς που κατέκλυσαν τις εκδηλώσεις. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ