Γνωμοδοτήσεις που προκαλούν εντύπωση..

aagreveniti

Προκάλεσε εντύπωση η απόφαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Ηπείρου και η θετική της γνωμοδότηση για την κατασκευή δύο υδροηλεκτρικών στο Γρεβενίτι, το ένα στο ρέμα Ζορίκα και το δεύτερο στον ποταμό Βάρδα.

Και προκάλεσε εντύπωση όταν είχε προηγηθεί η αρνητική γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγορίου ενώ διαφωνούν και οι κάτοικοι του χωριού.

Προκάλεσε ακόμη εντύπωση γιατί έχει προηγηθεί μία σειρά αρνητικών γνωμοδοτήσεων από την ίδια Επιτροπή Περιβάλλοντος για την ανάπτυξη άλλων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως τα φωτοβολταϊκά… Και μάλιστα σε περιοχές που δεν βρίσκονται σε όριο ή εντός Natura.

Τα υδροηλεκτρικά ήταν τα πρώτα που είχαν προκαλέσει αντιδράσεις στην Ήπειρο, από την δεκαετία του 90 ακόμη, όταν επιχειρήθηκε η εγκατάστασή τους στην καρδιά της Βάλια Κάλντα…

Και σίγουρα το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα δεν είναι το μικρότερο που μπορεί να υπάρξει..

Είναι σαφές πλέον ότι η Περιφέρεια οφείλει να εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και ένα ξεκάθαρο πλαίσιο για τις γνωμοδοτήσεις σχετικά με έργα ανανεώσιμων πηγών.. Ένα πλαίσιο που θα είναι γνωστό σε Δήμους, φορείς και πολίτες ώστε να μπορεί ο καθένας να καταλάβει γιατί στο ένα λέει ναι και σε άλλα όχι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ