Γκίκας, Μήτσης.. Ολομέτωπη επίθεση προς Δημητρίου

epimelitirio

Σφοδρή επίθεση προς τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Δημήτρη Δημητρίου εξαπολύουν οι δύο επικεφαλής των παρατάξεων που μετέχουν στο ΔΣ, Γρηγόρης Γκίκας και Γιάννης Μήτσης.

Αφορμή στάθηκε η επίθεση που είχε προηγηθεί από τον κ. Δημητρίου προς τον Περιφερειάρχη και τον Δήμαρχο και την συνάντησή τους με τον Υπουργό Ανάπτυξης.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου υποστήριζε ότι η συνάντηση έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση με τους επίσημους φορείς της επιχειρηματικότητας και χωρίς να έχει γίνει σχετική συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

«Με ποια ακριβώς ατζέντα για τα προβλήματα της επιχειρηματικότητας προσπάθησαν να μας στηρίξουν, εφόσον από εμάς δεν ζητήθηκε ποτέ να τους παραδώσουμε αντίστοιχη αιτημάτων και προβλημάτων;

Αλήθεια, θυμήθηκαν να συζητήσουν με τον αρμόδιο Υπουργό το αίτημα-πρόταση και  σχέδιο  του ΠΕΣΗ για το άνοιγμα με μέτρα και πρωτόκολλα των επιχειρήσεων στην Ήπειρο καθώς  και το πλήθος των επιστολών μας που είχε στα χέρια του ο αρμόδιος Υπουργός;

Είναι εύλογα τα  ερωτήματα που προκύπτουν μετά την δημοσιοποίηση της συνάντησης τους και αν δεν υπάρχουν ανάλογες και συγκεκριμένες απαντήσεις, θα ήταν προτιμότερο ο κάθε ένας να ασχολείται με τις αρμοδιότητες του και όχι με την τέχνη της επικοινωνίας» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Τελικά η ανακοίνωση αυτή έβαλε φωτιές στο εσωτερικό του ίδιου του Επιμελητηρίου με τις δύο παρατάξεις να εξαπολύουν πυρά εναντίον του Δημήτρη Δημητρίου.

Το «Ισχυρό Επιμελητήριο» και ο Γρηγόρης Γκίκας στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι η ανάγκη στήριξης της επιχειρηματικότητας είναι τεράστια.

Εκφράζουν δε την δυσαρέσκειά τους για τους τρόπους που ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου αποφάσισε να «δράσει» για να βοηθήσει επιχειρήσεις του τόπου.

«Ο κ. Δημητρίου αποφάσισε χωρίς να έχει έγκριση της Διοικούσας Επιτροπής αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου να «βάλλει» εναντίον του Περιφερειάρχη Ηπείρου και του Δημάρχου Ιωαννίνων επειδή «τόλμησαν» να συναντηθούν με τον Υπουργό Ανάπτυξης και να συζητήσουν μαζί του θέματα στήριξης της επιχειρηματικότητας χωρίς να… πάρουν την άδεια του κ. Δημητρίου», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Και επισημαίνεται: «Την ίδια στιγμή που ο κ. Δημητρίου επιχειρεί να στραφεί κατά της κοινής προσπάθειας Περιφερειάρχη και Δημάρχου ξεχνά κι αδιαφορεί για την επιστολή του ΠΕΣΗ την οποία όχι μόνο αποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης αλλά προέταξε προς τον Υπουργό Ανάπτυξης όλα τα ζητήματα που είχε θέσει το Περιφερειακό Επιμεληριακό Συμβούλιο Ηπείρου.

Για μία ακόμη φορά ο κ. Δημητρίου αποδεικνύει πως στόχος του είναι η προσωπική του προβολή και όχι η ουσιαστική στήριξη της επιχειρηματικότητας των Ιωαννίνων. Ο κ. Δημητρίου αγνοεί επιδεικτικά τις ανάγκες των ελεύθερων επαγγελματιών της πόλης και νομού και πλέον φαίνεται καθαρά η ανυπαρξία και η ανικανότητα της διοίκησής του».

Εξ ίσου αιχμηρός είναι και ο επικεφαλής της παράταξης  «Ανεξάρτητο Επιμελητήριο» και Α’ Αντιπρόεδρος του Ε.Ι. κ. Ιωάννης Μήτσης.

«Ο επιχειρηματικός  κόσμος καίγεται και βαδίζει προς αφανισμό και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων  περί άλλων τυρβάζει.

Με μεγάλη απογοήτευση διάβασα το Δελτίο τύπου που εξέδωσε ο πρόεδρος του Ε.Ι. Δρ. κ. Δημήτριος Δημητρίου ο οποίος «μαλώνει» τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη & τον Δήμαρχο Ιωαννίνων κ. Ελισάφ γιατί συναντήθηκαν με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη και συζήτησαν θέματα του επιχειρείν για το άνοιγμα της αγοράς, που πραγματοποιήθηκε στις 18/01/2021.

Σε μια δύσκολη εποχή που όλοι μαζί πρέπει να είμαστε μια γροθιά για την ανάπτυξη του επιχειρείν,ο Δρ. κ. Δημητρίου αγνοώντας τα κελεύσματα των επιχειρήσεων προσπαθεί ανεπιτυχώς την προσωπική του προβολή.

 Για άλλη μια φορά ο κ. Δημητρίου με το «εγώ του» ξεπερνάει τα επιμελητηριακά όρια εις βάρος των μελών μας που εκπροσωπούμε», αναφέρει και επισημαίνει ότι η ανακοίνωση του Επιμελητηρίου δεν έχει καμία έγκριση ούτε από τη Διοικούσα, ούτε από το Διοικητικό Συμβούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ