Γιατί έκλεισε η πίστα…

pista kiafa

Κλειστή είναι εδώ και μερικές ημέρες η πίστα ποδηλάτων pump track στην Κιάφα, γεγονός που έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις.

Ο Δήμος Ιωαννιτών, με ανακοίνωσή του, διευκρινίζει τους λόγους που οδήγησαν στο κλείσιμο και κάνει γνωστό ότι στόχος είναι η επαναλειτουργία της μόλις επιλυθούν τα προβλήματα.

Στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «αφενός υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από κατοίκους της Κιάφας για την λειτουργία της πίστας και αφετέρου ένας τραυματισμός που σημειώθηκε σε ποδηλάτη έφερε τον Δήμο αντιμέτωπο με την αλήθεια αλλά και με ευθύνες».

Ο Δήμος ανοίγοντας τον φάκελο του έργου διαπίστωσε ότι η μοναδική απόφαση που υπήρχε από την προηγούμενη δημοτική αρχή ήταν αυτή της παραχώρησης του χώρου.

Το έργο δεν είχε παραληφθεί ποτέ και έτσι ήταν αδύνατο να κινηθεί οποιαδήποτε διαδικασία για την συντήρηση και πολύ περισσότερο για την πιστοποίηση της πίστας.

Ο Δήμος προχώρησε στο κλείσιμο για λόγους ασφάλειας όσων έκαναν χρήση της και παράλληλα έχει κινήσει την διαδικασία επικοινωνίας με την κατασκευάστρια εταιρία ώστε να γίνει παραλαβή του έργου.

Όταν η διαδικασία αυτή ολοκληρωθεί και ακολουθήσει η πιστοποίηση η πίστα θα αποδοθεί και πάλι στην τοπική κοινωνία, σημειώνει.

«Η σημερινή δημοτική αρχή δεν έχει πρόθεση να αποποιηθεί τις ευθύνες της όμως θεωρεί το λιγότερο άδικο να βρίσκεται στη θέση του απολογούμενου για όσα όφειλαν να είχαν γίνει το 2018 και δεν έγιναν ποτέ», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ