Γιαννιώτικα πυρά στον Υπουργό Άμυνας!

ABRAMOΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος απέφυγε σήμερα τα δύσκολα και άφησε τον Υφυπουργό του να απαντήσει στην ουσιαστικής σημασίας ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη για την αποδέσμευση του στρατοπέδου Βελισσαρίου.

Η συζήτηση στην Βουλή έγινε σε υψηλούς τόνους, με τον κ. Καλογιάννη να «καρφώνει» τον Υπουργό για την τακτική του να αποφεύγει τις απαντήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι από προηγούμενη επιστολή του ιδίου πέρασαν τέσσερις μήνες χωρίς απάντηση.

Ο κ. Καλογιάννης αναφέρθηκε σε όλο το ιστορικό της υπόθεσης του στρατοπέδου δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην πρόταση του Ρυθμιστικού για πλήρη αποδέσμευσή του.

«Η απόδοση του στρατοπέδου στην πόλη μπορεί να κινήσει την τοπική οικονομία η οποία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση. Άλλωστε έχουν πλέον εκλείψει οι λόγοι διατήρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου, καθώς η ένδοξη VIIIη Μεραρχία έχει αποδυναμωθεί την τελευταία διετία. Τα υπόλοιπα στρατόπεδα του Νομού Ιωαννίνων αρκούν για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της.

Αναρωτιέμαι, τι περιμένετε κύριε Υπουργέ και δεν κινείτε αμέσως τις σχετικές διαδικασίες; Έχουμε όλοι μας χορτάσει από λόγια και εξαγγελίες. Επιτέλους προχωρήστε σε πράξεις με απτά αποτελέσματα για τον τόπο, σ’ αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο που ζούμε» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο κ. Καλογιάννης.

Στην απάντησή του ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Σπηλιωτόπουλος αρκέστηκε να αναφερθεί στο ιστορικό της απόδοσης του στρατοπέδου και έφθασε μέχρι το 2008, όταν υπήρξε συμφωνία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το Δήμο Ιωαννιτών για απόδοση τμήματος του στρατοπέδου στην πόλη.

Ο Σταύρος Καλογιάννης αντέτεινε ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο είναι μεταγενέστερο, καθώς ολοκληρώθηκε το 2009, και απολύτως τεκμηριωμένο όσον αφορά το νομοθετικό πλαίσιο απόδοσης του στρατοπέδου.

Ο κ. Σπηλιωτόπουλος κατέληξε ότι την ευθύνη την φέρει ο Δήμος Ιωαννιτών και όχι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας!

Η απάντηση του Δήμου Ιωαννιτών υπήρξε άμεση και ιδιαίτερα σκληρή.

Το λιγότερο αγανάκτηση προκαλεί στο Δήμο Ιωαννιτών η απάντηση που δόθηκε από τον Υφυπουργό Άμυνας στην ερώτηση του βουλευτή Ιωαννίνων Σταύρου Καλογιάννη για το στρατόπεδο Βελισσαρίου, σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον οποίο ο Δήμος απευθύνθηκε εγγράφως προτείνοντας μάλιστα συγκεκριμένη λύση για την αποδέσμευση του συνόλου του στρατοπέδου, όχι μόνο απαξίωσε να απαντήσει στην Βουλή, αλλά αποδεικνύεται ότι δεν είχε ενημερώσει επαρκώς τον Υφυπουργό του.

Έτσι ο κ. Σπηλιωτόπουλος επικαλέστηκε σήμερα τη συμφωνία του 2008, αγνοώντας τις αλλαγές που επιφέρει το Ρυθμιστικό που είναι μεταγενέστερο και βρίσκεται στην τελική του φάση.

Στην ίδια απάντηση υποστήριξε ότι την ευθύνη την φέρει ο Δήμος Ιωαννιτών.

Αυτό αποτελεί θλιβερή έκπληξη!

Η σημερινή Δημοτική Αρχή είχε πάγια και ξεκάθαρη θέση για παραχώρηση του συνόλου του στρατοπέδου στην πόλη, όπως ακριβώς προβλέπει και το Ρυθμιστικό Σχέδιο.

Στο πλαίσιο αυτό, απευθύνθηκε εγγράφως στον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο, όπως είχε κάνει και με τον προκάτοχό του, επαναλαμβάνοντας το αίτημα και προτείνοντας ακόμη και ανταλλαγή έκτασης. Ο Δήμος δηλαδή προτίθεται να παραχωρήσει έκταση που του ανήκει αντίστοιχη με το τμήμα του στρατοπέδου που δεν θέλει να αποδεσμεύσει το Υπουργείο.

Δυστυχώς από τον υπουργό δεν υπήρξε καμία απάντηση. Έτσι ο κ. Αβραμόπουλος στα Γιάννινα μένει ταυτισμένος με την αναξιοπιστία. Είναι ακόμη νωπές οι μνήμες από τις υποσχέσεις του, ως υπουργός Υγείας τότε, για σειρά παραχωρήσεων στο Δήμο, οι οποίες δεν πήραν ποτέ σάρκα και οστά.

Σήμερα όμως εξέθεσε βαθιά στους πολίτες των Ιωαννίνων και τον Υφυπουργό του.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ