Γιάννινα: Έδιωξαν μαθητές από σχολεία επειδή είχαν ταξιδέψει… στην Ιταλία!

Επώνυμες και σοβαρές καταγγελίες έκαναν γονείς στο Epiruspost για τις συμπεριφορές ορισμένων εκπαιδευτικών σε σχολεία των Ιωαννίνων. Σε δύο τουλάχιστον απ’ αυτά, ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο, την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί έδιωξαν μαθητές τους επειδή πριν από μερικές ημέρες είχαν ταξιδέψει με τις οικογένειές τους στην Ιταλία ενώ τους απαγόρευσαν να παραβρεθούν στα αποκριάτικα πάρτι των συμμαθητών τους εντός των σχολικών μονάδων!!! Το περίεργο είναι ότι από την περασμένη Δευτέρα τα παιδιά αυτά παρακολουθούσαν κανονικά τα μαθήματά τους, χωρίς να έχει προκύψει το παραμικρό πρόβλημα υγείας από την επίσκεψη στην Ιταλία και χωρίς να έχουν κανένα σύμπτωμα γρίπης.

Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες σε ορισμένα σχολεία και χωρίς να υπάρχει κεντρική οδηγία από το Υπουργείο Παιδείας, διαβάστηκε ανυπόγραφο κείμενο με το οποίο καλούνταν μαθητές που έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία να παραμείνουν στα σπίτια τους τις επόμενες ημέρες.

Οι διαμαρτυρίες των γονιών από τις συμπεριφορές αυτές ήταν εύλογες και απολύτως δικαιολογημένες ενώ κάποιοι εγγράφως την ερχόμενη Τρίτη θα ζητήσουν εξηγήσεις από την αρμόδιες διευθύνσεις της εκπαίδευσης.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που δεν υπάρχει κανένα κρούσμα του επικίνδυνου ιού στην Ήπειρο και κυρίως την στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας ζητά ψυχραιμία!!!

«Ψυχραιμία είναι η μαγική λέξη» ήταν η χαρακτηριστική δήλωση της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη..

«Εμείς έγκαιρα είχαμε στείλει την εγκύκλιο με τις απλές καθημερινές οδηγίες από το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ. Είμαστε σε καθημερινή συνεχή επαφή με τους αρμόδιους φορείς, με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Υγείας, έτσι ώστε να προστατεύσουμε τον πληθυσμό», πρόσθεσε η υφυπουργός, μιλώντας για «το μήνυμα της ψυχραιμίας, της πρόληψης και του πολύ καλού συντονισμού όλων των αρμόδιων φορέων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ