Γιάννινα: Αντιμετωπίζονται τα προβλήματα

Προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία σε όλη την έκταση του Δήμου Ιωαννιτών εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑΙ.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ τα σοβαρότερα προβλήματα δημιουργήθηκαν στην παραλίμνιο όπου πλημμύρισε, στα Καρδαμίτσια όπου σημειώθηκαν κατολισθήσεις και στην Ανατολή όπου έκλεισε τμήμα του δρόμου εξ αιτίας της κατάρρευσης τμήματος τοιχοποιίας από τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας στην Ανατολή.

Προβλήματα επίσης δημιουργήθηκαν και σε αρκετές σχολικές μονάδες στην πόλη από εισροή υδάτων.

Το εργοτάξιο του Δήμου ανταποκρίθηκε άμεσα και έδωσε προσωρινές λύσεις όπως το ίδιο έγινε και από την ΔΕΥΑΙ.

Ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ βρέθηκαν από το βράδυ μέχρι αργά τη νύχτα στα περισσότερα σημεία όπου δημιουργήθηκαν προβλήματα ενώ νωρίς το πρωί έγινε σύσκεψη για να αποτιμηθεί η κατάσταση και να εξεταστούν μέτρα για την ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων στην παραλίμνιο.

«Είναι υποχρέωσή μας να βρισκόμαστε εκεί όπου υπάρχουν προβλήματα και δίπλα σε συμπολίτες μας που έχουν υποστεί ζημιές» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ τονίζοντας ότι ήδη οι υπηρεσίες καταγράφουν τις ζημιές με προτεραιότητα την οικία στα Καρδαμίτσια όπου η στέγη της παρασύρθηκε από τον αέρα.

Ο Δήμαρχος υπογράμμισε ότι υπάρχει ανάγκη η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας να ενισχυθεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα που φέρνει η κλιματική αλλαγή ενώ εξήρε το επίπεδο συνεργασίας με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου.

Σημειώνεται ότι όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΙ παραμένουν σε επιφυλακή καθώς υπάρχει πρόβλεψη για ισχυρές καταιγίδες και το βράδυ του Σαββάτου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ