Γεροβασίλη: Μετά τον Φιλόδημο, τι;

Στην ανακοίνωση του Υπουργού Εσωτερικών για κατάργηση του προγράμματος «Φιλόδημος» τοποθετείται η βουλευτής Άρτας Όλγα Γεροβασίλη ζητώντας να πάρουν θέση και οι τέσσερις δήμαρχοι του Νομού.

Όπως αναφέρει η κ. Γεροβαλίση οι τέσσερις δήμοι του Νομού Άρτας ανταποκρίθηκαν σε προσκλήσεις για έργα συνολικής αξίας 9.518.000 €. Έργα απολύτως απαραίτητα για τις τοπικές κοινωνίες, με σημαντικό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των κατοίκων, όπως: Βελτιώσεις – επεκτάσεις δικτύων ύδρευσης, Προμήθειες Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού, Ασφαλτοστρώσεις για τη βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις, Συντηρήσεις σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, Προμήθειες – Τοποθετήσεις εξοπλισμών για την αναβάθμιση παιδικών χαρών, Κατασκευές νέων και βελτιώσεις παλαιών αθλητικών εγκαταστάσεων κλπ.

«Το πρόγραμμα καταργήθηκε με δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού Εσωτερικών, με την ψευδή δικαιολογία ότι «δεν υπάρχουν χρήματα». Ποια είναι η αλήθεια; Στον προϋπολογισμό του 2020 της κυβέρνησης ΝΔ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μειώνεται για την Αυτοδιοίκηση κατά 20%. Το μόνο πρόβλημα, λοιπόν, είναι η κυβερνητική πολιτική, που, όπως αποδεικνύεται από την πρώτη μέρα έχει άλλες προτεραιότητες.

Θα ήταν ενδιαφέρον να ακούσουμε και τις απόψεις των Δημάρχων μας, δεδομένου ότι το πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από όλους, εργάστηκαν και ανταποκρίθηκαν σε προσκλήσεις για έργα συνολικής αξίας 9.518.000 €, που τώρα μεταφέρονται στο απώτερο μέλλον», επισημαίνει στη δήλωσή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ