Γενική απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 12 Νοεμβρίου

ANERGIA1

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλει η ΑΔΕΔΥ, σε αντίδραση για την υπερψήφιση του 3ου μνημονίου και «τη συνέχιση» όπως καταγγέλλει «από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ των ακραίων πολιτικών λιτότητας και της βίαιης αναδιανομής εισοδημάτων σε βάρος των μεσαίων και ασθενέστερων οικονομικά στρωμάτων».

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε ανακοίνωσή της «επιχειρείται η διαιώνιση της καταστροφικής πολιτικής που οδήγησε σε πρωτοφανείς για χώρα, σε καιρό ειρήνης, απώλειες εισοδημάτων και δικαιωμάτων, προκειμένου να σαρωθεί ό,τι απόμεινε από τα κοινωνικά, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και τον δημόσιο πλούτο».

Επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν αλλά συνεχίζονται οι ίδιες πολιτικές ανακοινώνει τη συμμετοχή της στη γενική απεργία της 12ης Νοεμβρίου με συγκεκριμένα αιτήματα.

Μεταξύ αυτών, την κατοχύρωση και διεύρυνση του δημόσιου-κοινωνικού και αναδιανεμητικού ασφαλιστικού συστήματος, τη διεκδίκηση άμεσων προσλήψεων για τη στελέχωση των δημοσίων υπηρεσιών αλλά και τη διατήρηση υπό δημόσιο έλεγχο των στρατηγικών τομέων της ελληνικής οικονομίας.

Προετοιμάζει επίσης για αγωνιστικές παρεμβάσεις με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε διάφορες πόλεις της χώρας.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ