Γενικεύεται ο εμφύλιος της φέτας

Δεν είναι μόνο η οργισμένη αντίδραση του Περιφερειάρχη Ηπείρου στην κίνηση ΣΕΒΓΑΠ και Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας για αναγνώριση Διεπαγγελματικής για την Φέτα.

Ο εμφύλιος γενικεύεται με αντιδράσεις και μέσα από την Θεσσαλία.

Να παραιτηθούν οι διασπαστές της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα καθώς θεωρούν ότι η μονομερή επανακατάθεση του φακέλου του 2017 αποτελεί «αιτία πολέμου», ζητά-μεταξύ των άλλων- ο Κτηνοτροφικός Σύλλογος δήμου Τυρνάβου με κοινή ανακοίνωση με τους Κτηνοτροφικούς  Συλλόγους Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ενώ παράλληλα ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάκη Βορίδη να συνδράμει ώστε να αποφευχθεί το «έγκλημα» σε βάρος της φέτας και του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας.

Χαρακτηριστικό είναι το ακόλουθο απόσπασμα της ανακοίνωσης: «Το αξιοσημείωτο της πραξικοπηματικής ενέργειας και των διασπαστών της Διεπαγγελματικής, είναι ότι θέλουν να αφήσουν απ’ έξω από τη Διεπαγγελματική, τους συνεταιρισμούς ανά την επικράτεια και κυρίως, άκουσον, άκουσον, θέλουν να αφήσουν εκτός Διεπαγγελματικής συνεταιρισμό που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλη την κτηνοτροφία, τον συνεταιρισμό Καλαβρύτων, ο οποίος εδώ και χρόνια, όχι μόνο δεν μείωσε τις τιμές των παραγωγών αλλά τους πληρώνει με 1,07 ευρώ το λίτρο το γάλα.

Από την άλλη μεριά, οι κύριοι διασπαστές, θέλουν μέσα στη Διεπαγγελματική μόνο τους μεγάλους γαλακτοβιομήχανους και μεγαλοτυροκόμους, οι οποίοι πρωτοστάτησαν στις μειώσεις των τιμών παραγωγού, θέτοντας εκτός τους μικρούς και μεσαίους τυροκόμους της ελληνικής επαρχίας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ