Γαλαζιοπράσινο θρίλερ στην Ήπειρο

BOYLHΠροβληματισμένοι οι βουλευτές μέχρι το παρά πέντε

Βαθύτατα προβληματισμένοι, χωρίς ακόμη να έχουν πάρει την τελική τους απόφαση φέρονται οι γαλάζιοι βουλευτές της Ηπείρου. Τουλάχιστον οι τρεις καθώς ο κ. Κώστας Τασούλας, από τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχει αναλάβει το δύσκολο ρόλο των βολιδοσκοπήσεων και των ανεπίσημων συζητήσεων με τους βουλευτές που δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν το νέο μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση.

Οι υπόλοιποι τρεις βουλευτές στην Ήπειρο, δεν κρύβουν τον προβληματισμό τους για την τροπή που πήραν τα πράγματα και για το γεγονός ότι αυτοί που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν αντιμνημονιακοί και είχαν κάνει σημαία το Ζάππειο 1 και 2, καλούνται τώρα να σηκώσουν το βάρος της συμφωνίας και της ψηφοφορίας.

Ο βουλευτής Άρτας Κώστας Παπασιώζος, που χθες το βράδυ, όπως έγραφαν διάφορα blogs, δήλωνε ότι θα δώσει αρνητική ψήφο, διευκρινίζει ότι δεν έκανε ποτέ τέτοια δήλωση. Υποστηρίζει ότι είναι προβληματισμένος και δεν έχει πάρει τις τελικές του αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ στην Άρτα, η πρόσκληση του προέδρου της ΝΟΔΕ για διευρυμένη συνεδρίαση το βράδυ της Παρασκευής, δεν βρήκε ανταπόκριση. Κανένας από τους περιφερειακούς συμβούλους, δημοτικούς συμβούλους και φερόμενους ως υποψηφίους βουλευτές δεν παρέστη στη συνεδρίαση. Η συνεδρίαση πάντως είχε καθαρά αντιμνημονιακό χρώμα και όπως αναφέρουν έγκυρες πηγές αποδέκτης του κειμένου που συντάχθηκε είναι και ο τοπικός βουλευτής.

Κάτι ανάλογο επιχειρήθηκε το βράδυ της Παρασκευής και στην Πρέβεζα. Εκεί στην πρόσκληση του Προέδρου της ΝΟΔΕ προσήλθαν ελάχιστα μέλη. Κι εκεί επίσης το ζητούμενο ήταν να συνταχθεί κείμενο ενάντια στο μνημόνιο με αποδέκτη και τον τοπικό βουλευτή Δημήτρη Τσουμάνη. Ο κ. Τσουμάνης φέρεται επίσης προβληματισμένος για την τελική του απόφαση.

Στα Γιάννινα από την τοπική ΝΟΔΕ δεν έγινε καμία κίνηση. Ο κ. Κώστας Τασούλας εκ του ρόλου του –Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας- έχει αναλάβει να συζητήσει με όλους τους βουλευτές προκειμένου να διαπιστώσει κλίμα και να κάμψει αντιδράσεις.

Ο κ. Καλογιάννης από την πλευρά του φέρεται βαθύτατα προβληματισμένος και σε κάθε περίπτωση καθοριστικής σημασίας θα είναι η ομιλία του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Τα πράγματα είναι δύσκολα και στο πράσινο στρατόπεδο. Η κίνηση του Παύλου Στασινού από την Άρτα ο οποίος υπέβαλε την παραίτησή του δημιούργησε ένα βαρύ κλίμα και σε κάθε περίπτωση προβλημάτισε.

Ο νέος βουλευτής Άρτας Χρήστος Γκόγκας ο οποίος από χθες το βράδυ βρίσκεται στην Αθήνα θεωρείται σίγουρο ότι θα ψηφίσει το νέο πακέτο μέτρων.

Ναι θα πει, όπως άλλωστε δήλωσε χθες το βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ITV ο άλλος βουλευτής Άρτας Δημήτρης Τσιρώνης.

Προβληματισμένος για τις εξελίξεις και κυρίως για το έλλειμμα πολιτικής ηγεσίας εμφανίζεται ο βουλευτής Ιωαννίνων Θανάσης Οικονόμου, σημειώνοντας ότι η μοναδική βεβαιότητα που έχουμε αυτή τη στιγμή είναι η Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Ο κ. Μιχάλης Παντούλας δεν έχει κάνει καμία δήλωση μέχρι τώρα, όμως περιλαμβάνεται στην ομάδα των 35 βουλευτών που υπέγραψαν με αίτημα την παράταση της θητείας της Κυβέρνησης Παπαδήμου.

Ο κ. Βαγγέλης Αργύρης δεν έχει κάνει καμία δήλωση.

Όχι στο μνημόνιο αναμένεται να πει κι αυτή τη φορά ο βουλευτής του Νομού Θεσπρωτίας Χρήστος Κατσούρας, ο οποίος τους τελευταίους μήνες κρατά μία καθαρά αντιμνημονιακή στάση.

Ξεκάθαρη ήταν και έτσι παραμένει η στάση του βουλευτή Πρέβεζας Βαγγέλη Παπαχρήστου, ο οποίος κι αυτή τη φορά δεν θα στηρίξει το νέο πακέτο σκληρών και επώδυνων μέτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ