Β. Αποστόλου: Μονόδρομος το γάλα 11 ημερών

GALA PINE

GALA PINE

Ως μονόδρομο παρουσιάζουν πλέον στο Μαξίμου και στην πλατεία Βάθη την επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του φρέσκου (ή «παστεριωμένου» όπως αποκαλείται πλέον) γάλακτος έως και τις 11 ημέρες.

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Βαγγέλης Αποστόλου σημείωσε ότι «από την ώρα που υπάρχει συγκεκριμένη πλέον δέσμευση και είναι ξεκάθαρη εκεί ότι δυστυχώς η ημερομηνία λήξης θα έχει άμεση σχέση με την μέθοδο της παστερίωσης, που σημαίνει ότι αυτό που λέμε φρέσκο γάλα μπορεί να είναι από 5 ημερών μέχρι 10-11 ημερών, αντιλαμβάνεστε ότι εκεί υπάρχει ένα τεράστιο πρόβλημα, δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε».

Ο ίδιος περιορίστηκε να απευθύνει έκκληση στις βιομηχανίες να κάνουν χρήση του –προαιρετικού- ελληνικού σήματος. «Κάνω μια έκκληση στις βιομηχανίες του χώρου επειδή υπάρχει ένας κανονισμός που δίνει τη δυνατότητα προαιρετικά βέβαια να αναγράφεται πάνω στην συσκευασία η χώρα προέλευσης του γάλακτος, χώρα παραγωγής, εκεί λοιπόν αν θέλουν να στηρίξουν την ελληνική βιομηχανία τότε στο γάλα το ελληνικό να μπαίνει η συγκεκριμένη ετικέτα πάνω η οποία ουσιαστικά θα βοηθήσει το χώρο».

Ερωτηθείς για το πότε θα τεθεί σε ισχύ το νέο καθεστώς απάντησε ότι «μόλις υπογραφεί η συμφωνία από την επόμενη μέρα θα αρχίσει να ισχύει. Ιδιαίτερα για το γάλα διότι άλλου είδους ζητήματα θα πάνε από την 01/01/16. Απευθυνόμαστε στον καταναλωτή και κυρίως στις βιομηχανίες, αυτές που χρησιμοποιούν το γάλα το εγχώριο πραγματικά να το παρουσιάζουν και στην ετικέτα, δεν είναι υποχρεωτικό.

Είπα ότι υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις από την συμφωνία στον αγροτικό χώρο αλλά έχουμε δεσμευτεί και επειδή δεν είμαι από αυτούς που λέω «θα δώσουμε την μάχη να το ξεπεράσουμε», δεν μπορούμε να το ξεπεράσουμε αυτό! Μονός τρόπος είναι αυτός που σας είπα, δεν υπάρχει άλλος τρόπος».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ