Γ. Ζάψας: Όχι στις μονάδες βιορευστών

bioreusta

Την απόφαση της παράταξής του να καταψηφίσει στην Επιτροπή Περιβάλλοντος την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την εγκατάσταση μονάδων βιορευστών στην περιοχή του Λύγγου, κάνει γνωστή ο επικεφαλής του «Κοινού των Ηπειρωτών» Γιώργος Ζάψας.

Όπως σημειώνει η συγκεκριμένη περιοχή όπως και η ευρύτερη των Γραμμενοχωρίων δεν προσφέρεται για τέτοιες δραστηριότητες ειδικά την στιγμή που δραστηριοποιούνται νέοι στον κλάδο του αγροτουρισμού.

«Ο Λύγγος και η Κωστάνιανη ευρίσκονται ανάντι της κοιλάδας του αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης, φιλοξενούν σημαντικά θρησκευτικά μνημεία της βυζαντινή εποχής και η περιοχή χρήζει προστασίας από την χωροθέτηση ρυπογόνων μονάδων που αλλοιώνουν  ριζικά τον χαρακτήρα και διακόπτουν την συνέχεια του χώρου, όπως είναι αυτές που θέλει να κατασκευάσει η εταιρεία ΑΠΕΙΡΩΤΑΝ ΙΚΕ. Παρέλκει να αναφέρουμε ότι οι πρώτες ύλες για την λειτουργία μονάδων αυτού του είδους δεν παράγονται στην περιοχή του Λύγγου και των Γραμμενοχωρίων και λογικά αυτές θα πρέπει να εγκαθίστανται στον τόπο παραγωγής των πρώτων υλών διότι, εκτός των άλλων, η μεταφορά έχει κόστος και εγκυμονεί περιβαλλοντικούς κινδύνους», σημειώνει ο κ. Ζάψας στην ανακοίνωσή του.

Υπενθυμίζουμε ότι για την προστασία της Δωδώνης τροποποιήθηκε η αρχική χάραξη της Εγνατίας οδού και έγινε η σήραγγα Δωδώνης μήκους 2 KM, η οποία αύξησε μεν το κόστος του έργου αλλά προστατεύτηκε  ο αρχαιολογικός χώρος!

Καταλήγει αναφέροντας ότι τα Δωδωνοχώρια και τα Γραμμενοχώρια δεν προσφέρονται για τέτοιου είδους δραστηριότητες και δεν πρέπει να αποτελέσουν τόπο φιλοξενίας βιορευστών και βιοαποβλήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ