Γ. Ζάψας: Ν’ απαντήσουν για την ταμπακιέρα

etniki filippiada

«Να απαντήσουν για την ταμπακιέρα» ζητά ο Γιώργος Ζάψας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας και τις εμπλεκόμενες αρχές για τις εργασίες που γίνονται στην εθνική Ιωαννίνων Άρτα, στο Ελευθεροχώρι Φιλιππιάδας.

Ο Γιώργος Ζάψας είχε αναδείξει το θέμα πριν μερικές ημέρες και είχε ακολουθήσει η απάντηση της Περιφέρειας ότι πρόκειται για έργο αποκατάστασης της ορατότητας που γίνεται με αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Κοινό των Ηπειρωτών» επανέρχεται με νέα ανακοίνωση σημειώνοντας ότι αν σκοπός του ήταν η δημιουργία εντυπώσεων θα είχε κοινοποιήσει την αναφορά στο Αστυνομικό Τμήμα.

«Στο τμήμα της Ε.Ο. που γίνεται η παρέμβαση έχουμε το απόλυτο της ευθείας γραμμής (180ο μοίρες!) και δεν υπάρχει θέμα ορατότητας της Ε.Ο. Η επίκληση της είναι προφανής δικαιολογία για την εξυπηρέτηση των ωφελούμενων από τα αδρανή.

             Σε κανένα εισηγητικό έγγραφο της Υπηρεσίας δεν αναφέρεται η ακριβής περιοχή παρέμβασης. Η θέση του υποέργου και η έκταση των εργασιών, δεν προσδιορίζονται στην απόφαση έγκρισης. Από τα Γιάννενα μέχρι την Άρτα είναι 70+ χλμ! Όμοια, δεν έχουμε στοιχεία για τον όγκο των αδρανών και τη διάθεσή τους.Μια σοβαρή πρόταση αποδέκτη αδρανών θα ήταν το νταμάρι της Νέας Κερασούντας.

             Το «μπάζωμα» αγροτεμαχίων εμπίπτει στην αρμοδιότητα της ΔΟΑΚ.

             Η εμπλοκή της Δασικής Υπηρεσίας στην δικαιολόγηση καθυστέρησης των εργασιώνδεν πείθει.

             Είμαστε στο 2022 και απαιτείται Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έργο τέτοιας ιδιομορφίας και περιβαλλοντικής αξίας. Τίποτα λιγότερο.

             Οι 20 χιλιάδες ευρώ δεν φτάνουν. Για να γίνει αποκατάσταση των επεμβάσεων που έγιναν στη Γέφυρα Καλογήρου, την τελευταία 15ετία, θα απαιτηθεί έργο μεγαλύτερο των 200 χιλ. ευρώ (αγορά αδρανών, διαζώματα, διαμόρφωση και δενδροφύτευση πρανών, πεζόδρομος/ ποδηλατόδρομος, επανασχεδιασμός και διαμόρφωση εκθεσιακού χώρου, κ.α.).

             Τους κινδύνους του εκτελούμενου έργου τους περιγράψαμε στην αναφορά μας όταν ζητήσαμε «..να επέμβει, ο κάθε Φορέας και Υπηρεσία, στο πλαίσιο της ευθύνης του και να διαπιστώσει τι συμβαίνει, εάν το εκτελούμενο έργο έχει τις δέουσες αδειοδοτήσεις, την έκταση της παρέμβασης, τα οφέλη και τις επιπτώσεις που προκαλεί» και αντιπροτείναμε συνολική αποκατάσταση των πρανών παραπλέυρως της ε.ο.,από το Λύκειο Φιλιππιάδος μέχρι το ΦΙΞ, σε συνεργασία με το δήμο Ζηρού.

             Να απαντήσουν για την ταμπακιέρα και να αφήσουν τα ΔΤ. Αν χρειαστεί θα επανέλθουμε με Επερώτηση στο Π.Σ» καταλήγει ο κ. Ζάψας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ