Γ. Σουκουβέλος: Με προσοχή κι ευθύνη προς Unesco

Χαμηλούς τόνους, προσοχή και ευθύνη. Αυτοί είναι οι άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί ο Δήμος Ζαγορίου σε όλη την διάρκεια προετοιμασίας του φακέλου για ένταξη της περιοχής στην Unesco.

Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Ζαγορίου, Γιώργος Σουκουβέλος, ” η σύνταξη του φακέλου χρειάζεται σωστή προετοιμασία και απαιτεί την συναίνεση και την συνεργασία της τοπικής κοινωνίας, όλων των φορέων του Ζαγορίου, του Δημοτικού Συμβουλίου και των Πολιτιστικών Συλλόγων. ” 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου, μέσα στην άνοιξη θα γίνει στα Γιάννενα ένα είδος εργαστηρίου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο την πρώτη μορφή συγκρότησης του φακέλου, η οποία είναι απαραίτητη για την συνεννόηση με τη UNESCO το φθινόπωρο.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ζαγορίου, “χρειάζεται να κρατηθούν χαμηλά οι τόνοι και κάθε βήμα να γίνεται με προσοχή κι ευθύνη”. Ο κ. Σουκουβέλος ανέφερε επίσης πως πρόθεση του Δήμου Ζαγορίου είναι η διοργάνωση δύο θεματικών εκδηλώσεων στην Αθήνα και τα Ζαγοροχώρια, τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο αντίστοιχα, με ομιλητές εκπροσώπους του Υπουργείου Πολιτισμού , προκειμένου να ενημερωθούν το Δημοτικό Συμβούλιο, οι φορείς και οι κάτοικοι του Ζαγορίου για όλα όσα απαιτούνται να γίνουν στην κατεύθυνση προετοιμασίας του φακέλου υποψηφιότητας.

Να σημειωθεί ότι μία μέρα νωρίτερα από την επίσκεψη της κ. Μενδωνη στην Ήπειρο, υπήρξε μία πρώτη συνάντηση γνωριμίας του Δημάρχου κ. Σουκουβέλου Γεωργίου με την κ. Ευγενία Γερούση Δ/ντρια Διαχείρησης Εθνικού Αρχείου Μνημείων Υπουργείου Πολιτισμού και την κ. Σταυρούλα Φωτοπούλου Διευθύντρια της Νεώτερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Υπουργείου Πολιτισμού, οι οποίες είναι υπεύθυνες για την σύνταξη του φακέλου υποψηφιότητας του Ζαγορίου για τον Kατάλογο Πολιτιστικών τοπίων της UNESCO. Παρόντες στην συνάντηση η οποία έγινε στην έδρα του Δήμου Ζαγορίου, τους Ασπράγγελους, ήταν  ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Τσαπάρης Ιωάννης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Γεώργιος Τσουμάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ