Γ.Γ. Υγείας: Προσοχή από τους πολίτες, εμβολιασμός από τους υγειονομικούς

met

Προσοχή από τους πολίτες καθώς καταγράφονται αυξητικές τάσεις της πανδημίας στην Ήπειρο και εμβολιασμό των υγειονομικών που δεν έχουν ανταποκριθεί μέχρι τώρα ζήτησε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε τα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων και το Νοσοκομείο Φιλιατών.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας παρακολουθούν με ανησυχία την πορεία της πανδημίας στην Αλβανία καθώς άμεσα ή έμμεσα μπορεί να επηρεάσει την εικόνα της Ηπείρου. Μέχρι στιγμής η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι ελεγχόμενη χωρίς να καταγράφεται ιδιαίτερη πίεση.

«Υπάρχει μία ανησυχία για την αύξηση των περιστατικών στην Ήπειρο. Οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί καθώς τα νέα στελέχη είναι πιο μεταδοτικά» υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κ. Κωτσιόπουλος.

Οι υγειονομικοί σχηματισμοί της περιοχής είναι έτοιμοι και ανταποκρίνονται επαρκώς ενώ σύμφωνα με τον ίδιο ο επιχειρησιακός σχεδιασμός είναι άρτιος και μέχρι στιγμής δεν απαιτείται επικαιροποίησή του.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί» τόνισε ο κ. Κωτσιόπουλος ο οποίος έκανε ειδική και εκτενή μνεία στην ανάγκη ολοκλήρωσης των εμβολιασμών εντός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.

Οι υγειονομικοί, όπως είναι γνωστό, εμβολιάστηκαν κατά προτεραιότητα από τα τέλη Δεκέμβρη, χωρίς όμως να έχουν ανταποκριθεί στο σύνολό τους.

«Εφιστούμε την ανάγκη εμβολιασμού όλων των υγειονομικών. Πρέπει να εμβολιαστούν ώστε να χτίσουμε τείχος ανοσίας μέσα στα νοσοκομεία και να διασφαλιστεί η προστασία των ασθενών» υπογράμμισε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ