Γ. Αρχιμανδρίτης, Γ. Πνευματικός και Μ. Ρίζου.. Βραβεύτηκαν στην πατρίδα τους!

skoufas vraveia

Γιώργος Αρχιμανδρίτης, Γιάννης Πνευματικός και Μαρίζα Ρίζου είναι οι τρεις διαπρεπείς Αρτινοί που βραβεύτηκαν φέτος με «Αγραφιώτειο» βραβείο από τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο Άρτας  « Ο Σκουφάς».

Ο συγγραφέας, δημοσιογράφος και διδάκτωρ  συγκριτικής γραμματολογίας στη Σορβόνη Γιώργος Αρχιμανδρίτης παρέλαβε το βραβείο του αποδίδοντας στους φωτισμένους δασκάλους του στο Γυμνάσιο Άρτας την επαγγελματική ενασχόληση του με τον ελληνικό πολιτισμό και την απήχησή  του στη Γαλλία. Για τον Γιώργο Αρχιμανδρίτη εκφράστηκε κολακευτικά με επιστολή του ο πρέσβης της Γαλλίας καθώς ο τιμώμενος έχει βραβευθεί κι από το Γαλλικό υπουργείο πολιτισμού. Ο Γιώργος Αρχιμανδρίτης έγινε ευρύτερα γνωστός στο ελληνικό κοινό από την εκπομπή του στην ΕΡΤ 2 «Η λέσχη του βιβλίου».

Ο καθηγητής εντατικής θεραπείας Γιάννης Πνευματικός είναι ο ιδρυτής τριών  Μ.Ε.Θ.(Ιωαννίνων -Πανεπιστημιακού- Άρτας , Αλεξανδρούπολης.  Δίδαξε στο Δημοκρίτειο  Πανεπιστήμιο Θράκης και τα τελευταία 2,5 χρόνια διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. Την εξαίρετη δράση του ως επιστήμονα τόνιζε σε σημείωμά του ο Δ/ντης ΜΕΘ Άρτας Χρ. Ναθαναήλ.

Στον δικό του χαιρετισμό ο τιμώμενος Γιάννης Πνευματικός δήλωσε συγκινημένος που αυτό το βραβείο προέρχεται απ΄ την πατρίδα του και περήφανος που η ΜΕΘ Άρτας ξεχώρισε στο πανελλήνιο με τις περισσότερες δωρεές οργάνων από επαρχιακά νοσοκομεία. Θυμήθηκε με τι «δαιμονιώδη όρεξη» δούλεψε για το στήσιμό της ΜΕΘ μέσα σε οχτώ μόλις μήνες καθώς και για την ίδρυση Νευροχειρουργικής κλινικής, μην παραλείποντας να κάνει μνεία σε «πανάξιους» γιατρούς και σε ακμή του Νοσοκομείου Άρτας.

Η γνωστή τραγουδίστρια Μαρίζα Ρίζου δεν μπόρεσε να παραβρεθεί η ίδια στη βράβευσή της λόγω συναυλιακών υποχρεώσεων. Το βραβείο παρέλαβε ο πατέρας της Ανδρέας Ρίζος μιλώντας για εκείνη όπως κάθε περήφανος γονιός που πλέον τον προσδιορίζουν ως «πατέρα της Μαρίζας» κι όχι τη Μαρίζα ως «κόρη του Ρίζου, του γιατρού».

Η Μαρίζα Ρίζου είχε ονομάσει τον τελευταίο δίσκο της «το χωριό» τιμητικά για τις αναμνήσεις της απ΄αυτό και τώρα ήταν σαν το χωριό της στην Άρτα να της ανταπέδιδε την τιμή.

Στην ετήσια αυτή εκδήλωση του Σκουφά βραβεύτηκαν με Αγραφιώτειο και αριστεύσαντες μαθητές Λυκείων της πόλης καθώς και δύο διακριθέντες στα Μαθηματικά, με το Μπαρμπαστάθειο βραβείο. Εκτός των βραβεύσεων ο φιλόλογος Κώστας Κωσταβασίλης με ομιλία του ανέλυσε τη Συνθήκη της Λωζάνης επ΄αφορμή της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την υπογραφή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ