Φυσικό: Όρισε βάση εισαγωγής αλλά την αγνόησε η Σύγκλητος

panepistimio ioannina

Μετά το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών που είχε ορίσει Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής αλλά δεν στάλθηκε από την Σύγκλητο στο Υπουργείο Παιδείας, το ίδιο έχει συμβεί και με το Τμήμα Φυσικής.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται σε ψήφισμα του τμήματος το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα.

«Εφαρμόζοντας την πρόσφατη κείμενη νομοθεσία για τον καθορισμό της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ) η ΓΣ του Τμήματος, έπειτα από διεξοδική και τεκμηριωμένη συζήτηση διάρκειας περίπου δύο ωρών, προσδιόρισε τον συντελεστή για την ΕΒΕ στην μονάδα (1.00).

Επιπλέον προσδιόρισε τον ανώτατο αριθμό των εισακτέων στο Τμήμα μας στον αριθμό 170.

Η απόφαση αυτή εστάλη προς έγκριση στη Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου σε μία καθόλα νόμιμη απόφαση της, δεν ενέκρινε τον προτεινόμενο συντελεστή ΕΒΕ χωρίς να κοινοποιήσει την πρόταση του Τμήματος προς το Υπουργείο Παιδείας. Στο Υπουργείο Παιδείας η Σύγκλητος απέστειλε μόνο τον ανώτατο αριθμό των εισακτέων που προσδιόρισε η Γενική Συνέλευση του Τμήματος.

Το αποτέλεσμα της όλης διαδικασίας είναι άκρως απογοητευτικό και προσβλητικό για το Τμήμα μας. Το Υπουργείο Παιδείας λόγω της απόφασης της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου μας, έθεσε τον συντελεστή για την ΕΒΕ στο κατώτατο όριο του 0.80 ενώ για άλλη μία χρονιά αγνόησε την πρόταση του Τμήματος όσον αφορά στον ανώτατο αριθμό των εισακτέων».

Με το ψήφισμα εκφράζεται η έντονη διαμαρτυρία του Τμήματος καθώς:

1) Αγνοείται πλήρως η άποψη ενός από τα πλέον ιστορικά Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τεράστια συνεισφορά στην εκπαίδευση της χώρας μας.

2) Αφαιρείται από το Τμήμα μας το δικαίωμα να έχει άποψη στην διαμόρφωση σημαντικών παραμέτρων που αφορούν στην ποιότητα του έργου το οποίο παρέχει.

3) Εμφανίζει το Τμήμα σε μια θέση η οποία δεν συνάδει ούτε με την ποιότητα του καθημερινά παραγόμενου στους κόλπους του επιστημονικού έργου και ασφαλώς ούτε με την ιστορία του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ