Φουντώνουν οι συζητήσεις για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ

ND1Νωρίς- νωρίς ξεκίνησαν σ’ όλα τα στέκια, οι συζητήσεις για την στελέχωση του ψηφοδελτίου της ΝΔ στο νομό Άρτας, μετά και την διαγραφή του βουλευτή Κώστα Παπασιώζου, ήταν πολλές και οι πληροφορίες που κάποιοι κατέθεταν ήταν εξόχως ενδιαφέρουσες, ωστόσο όμως απηχούσαν επιθυμίες.

Από καιρό τώρα, οι συζητήσεις είχαν ενδιαφέρον και με κάθε ευκαιρία, «έπεφταν στο τραπέζι» ονόματα διαφόρων παραγόντων του, οι οποίοι επιθυμούσαν να είναι υποψήφιοι. Το έχουμε επισημάνει άλλωστε πολλές φορές, ότι υπάρχει συνωστισμός για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και στο νομό Άρτας.

Βεβαίως με μια σίγουρη θέση κενή, τα πράγματα αλλάζουν. Γιατί μέχρι τώρα οι συζητήσεις ξεκινούσαν με δεδομένο ότι ο εν ενεργεία βουλευτής, είναι αυτοδίκαια εκ νέου υποψήφιος. Τώρα στην συζήτηση το δεδομένο είναι ότι όλοι αρχίζουν απ’ το ίδιο σημείο, γιατί κανένας θεσμικά, δεν έχει «καπαρωμένη» την θέση στο ψηφοδέλτιο.

Αρχίζοντας λοιπόν την καταγραφή, θα πρέπει να ξεκινήσουμε απ’ τον επιλαχόντα βουλευτή Γιώργο Στύλιο, που είναι ο τρίτος των προηγούμενων εκλογών. Αρχίζουμε απ’ τον τρίτο, γιατί επιλαχών βουλευτής Γιώργος Παπαγεωργίου έχει ήδη ενταχτεί στην «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ».

Η συνέχεια είναι αρκούντως «μπλεγμένη».

Ο γιατρός Βαγγέλης Παπαδημητρίου, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ και με μακρά πορεία στο κόμμα, φαίνεται να έχει την σύμφωνη γνώμη του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο άλλωστε συνδέεται με μακρά φιλία.

Δυναμικά βρίσκεται στην διαδικασία ο πρώην νομάρχης Άρτας Γιώργος Παπαβασιλείου, που το τελευταίο διάστημα κινείται σ’ όλο το εύρος του νομού και εισπράττει θετικά σχόλια, για την επικείμενη υποψηφιότητά του. Ανάλογες παρεμβάσεις έχει κάνει και στην ηγεσία του κόμματος, οι άνθρωποι της οποίας θεωρούν πολύ καλή περίπτωση αυτή του πρώην νομάρχη.

Η εκπαιδευτικός Τασούλα Σίμου, είναι απ’ τα στελέχη του κόμματος, που εξέφραζε και εκφράζει την άποψη περί ανανέωσης του κόμματος. Η υποψηφιότητά της όμως, συναντούσε την αντίδραση του βουλευτή Κ. Παπασιώζου, ο οποίος δεν επιθυμούσε στην προνομιούχα περιοχή του, την πεδιάδα «να μπει και άλλος στα χωράφια τους». Τώρα βεβαίως τα πράγματα αλλάζουν και η ενδιαφερόμενη, μπορεί να βλέπει με περισσότερη αισιοδοξία, την προοπτική της συμμετοχής της στο ψηφοδέλτιο του κόμματος.

Απ’ τα νέα πρόσωπα που κι αυτός έχει τα χαρακτηριστικά της ανανέωσης ο μηχανικός Χρήστος Τσιρογιάννης. Είναι άλλωστε ο πρώτος των πρώτων στις περιφερειακές εκλογές, στοιχείο που δεν μπορεί κανένας να μην λάβει υπ’ όψιν του, στην ανάλυση των δεδομένων, εν όψει της απόφασης για το ψηφοδέλτιο του κόμματος στο νομό Άρτας.

Ο επιχειρηματίας Χριστόφορος Μίχος, έχει ως «βαρύ χαρτί» την… προϋπηρεσία στην Πολιτική Άνοιξη και την πολιτική και προσωπική φιλία με τον Αντώνη Σαμαρά. Είναι σίγουρο ότι έχει λάβει διαβεβαιώσεις, ότι θα είναι υποψήφιος και με βάση αυτές τις διαβεβαιώσεις κάνει τις όποιες επαφές με τους πολίτες της περιοχή. Ο ίδιος αισιοδοξεί.

Η δικηγόρος Εύη Καραμπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή Κώστα Καραμπίνα «παίζει δυνατά», λένε όσοι γνωρίζουν τις συζητήσεις που έχουν γίνει στην ηγεσία της ΝΔ. Φαίνεται πως έχει λάβει τις διαβεβαιώσεις, αλλά αυτές μπορεί και να μην αρκούν.

Συζητούνται και άλλα ονόματα, τα οποία όμως δεν μπορούν, αυτή την στιγμή, να περιληφθούν σε όποια ανάλυση. Κι αυτό γιατί οι συζητήσεις, τώρα μπορεί να έχουν αρχίσει.

ΠΗΓΗ: Γνώμη της Άρτας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ