Φωτίστηκαν κτίρια και μνημεία

Σε μία πρωτοβουλία προς μίμηση προχώρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πρέβεζα». Με την βοήθεια και την συνεργασία του Συνδέσμου Ηλεκτρολόγων της πόλης και του Προέδρου του κ. Σταύρου Κώστα καθώς και την θετική κατανόηση του Δήμου, προχώρησε στον φωτισμό μνημείων και κτιρίων δίνοντας, όπως αναφέρει μια διαφορετική ανάσα στον νυχτερινό οργανισμό της πόλης.

Ειδικότερα σημειώνει πως «τα μνημεία, οι ιστορικοί τόποι και χώροι, τα αγάλματα, οι προτομές, τα κτίρια κ.λ.π. ζωγραφίζουν το ιστορικό παρελθόν κάθε περιοχής με τις αλήθειες και τους μύθους της. Αποτελούν μέρος της ταυτότητας κάθε τόπου και είναι ένα καθρέπτισμα του εαυτού μας, που δεν αφορά μόνο το παρελθόν, αλλά το παρόν και το μέλλον.

Η διάσωση, η αποκατάσταση, η συντήρηση και η διατήρησή τους σε άριστη κατάσταση είναι καθήκον και χρέος του κράτους και των τοπικών θεσμών υλοποιούμενα με πράξεις και όχι με λόγια.

Ο σεβασμός και η προστασία τους είναι υποχρέωση όλων μας και από την εικόνα τους κρίνεται κάθε τοπική κοινωνία.

Επαινούμε και ευχαριστούμε τον Σύνδεσμο Ηλεκτρολόγων και τον Πρόεδρό τους για την σημαντική και αθόρυβη προσφορά τους στην αστική αισθητική της ιστορίας της πόλης μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ