Στο διεθνές πρόγραμμα «F1 in Schools» το Αρσάκειο

ARSAKEIO KTIRIO

ARSAKEIO KTIRIOΤο Αρσάκειο Γυμνάσιο Ιωαννίνων συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο Διεθνές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «F1 in Schools»,http://www.f1inschools.gr-  το οποίο υλοποιείται εδώ και 13 χρόνια σε 34 χώρες του κόσμου.

Στο Πρόγραμμα λαμβάνουν μέρος 17.000 μαθητές και μαθήτριες από όλο τον κόσμο ηλικίας από 11 έως 19 ετών. Η Ελλάδα συμμετέχει για 4η φορά φέτος στον συγκεκριμένο Μαθητικό Διαγωνισμό και εκπροσωπείται στους Παγκόσμιους Τελικούς τα τελευταία τρία χρόνια.

Οι μαθητές της ομάδας «Pyrrus Racing Team» του Αρσακείου Γυμνασίου Ιωαννίνων θα συμμετέχουν στους Προκριματικούς Αγώνες (20-21 Μαρτίου 2015), στη Θεσσαλονίκη. Οι ομάδες που θα προκριθούν, θα συμμετέχουν στους Εθνικούς Τελικούς (24-26 Απριλίου 2015) και οι τρεις πρώτες ομάδες θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο διεθνή διαγωνισμό, στις ΗΠΑ.

To F1 in Schools είναι ένα διαθεματικό/διεπιστημονικό project, υπό την αιγίδα της επίσημης F1, στο πλαίσιο του οποίου μαθητές εκπαιδεύονται με τον πιο διασκεδαστικό τρόπο σε θέματα φυσικής (κινηματική και αεροδυναμική), νέων τεχνολογιών, πληροφορικής, οικονομίας, μηχανικών κατασκευών, εφαρμοσμένων μαθηματικών, οικονομίας, marketing και επικοινωνίας.

Επιπλέον, οι μαθητές δουλεύουν σε ομάδες των 3-8 ατόμων με συγκεκριμένες αρμοδιότητες και ρόλους ο καθένας – όπως αρχηγός ομάδας, σχεδιαστής F1 αμαξιδίου (χρησιμοποιώντας λογισμικό CAD/CAM), κατασκευαστής F1 αμαξιδίου (σε 3D εκτυπωτή), γραφίστας, υπεύθυνος marketing & επικοινωνίας (αναζήτηση χορηγών), υπεύθυνος διαχείρισης πόρων, υπεύθυνος σχεδιασμού και ανάπτυξης ιστοσελίδας και εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης – στα πρότυπα των επαγγελματικών ομάδων της Formula 1.

Χορηγοί της ομάδας «Pyrrus Racing Team» είναι η εταιρεία ΖΑΓΟΡΙ (ΧΡΥΣΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ, www.zagoriwater.gr) και ο Αγροτικός Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός «ΠΙΝΔΟΣ» (ΑΡΓΥΡΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ, www.pindos-apsi.gr).

Χορηγοί επικοινωνίας είναι το ΗΠΕΙΡΟΣ TV1 και το EpirusPost.gr.

Σημειώνεται ότι η εύρεση χορηγών είναι απαραίτητη προϋπόθεση συμμετοχής στο διαγωνισμό και αξιολογείται από την επιτροπή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ