Ευχές και μηνύματα για τη νέα χρονιά

rodia 2021

Στη σκιά της πανδημίας η υποδοχή του νέου έτους και αναπόφευκτα εκεί αφιερώνεται μεγάλο μέρος από τα μηνύματα που απευθύνουν μαζί με τις ευχές τους για τη νέα χρονιά οι αρχές της περιοχής.

«Τα παθήματα του 2021, ευχόμαστε και το ελπίζουμε να γίνουν μαθήματα το 2022. Για να μπορέσουμε να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον, το ατομικό, το οικογενειακό, της κοινωνίας συνολικότερα. Πρέπει όλοι μας να κατανοήσουμε ότι μόνο εάν σταματήσει η πανδημία θα είμαστε πραγματικά ελεύθεροι», αναφέρει στο μήνυμά του ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, εκφράζοντας τη λύπη του για το ότι πολλοί από όσους έχασαν τη ζωή τους, θα γιόρταζαν μαζί μας την αλλαγή του χρόνου, εάν άκουγαν τους επιστήμονες και όχι τους κάθε φύσεως αρνητές. «Να οπλιστούμε με δύναμη ώστε να περάσουμε τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, όπως και όλος ο κόσμος. Να είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος της ετήσιας διαδρομής θα έχουμε έναν πολύ καλύτερο απολογισμό σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο», συνεχίζει, κάνοντας και μία αναφορά σε όσους δίνουν αγώνα επιβίωσης και την υποχρέωση όλων μας να είμαστε 365 μέρες τον χρόνο αλληλέγγυοι τους.

Στις έννοιες της κοινωνικής ευθύνης και της ατομικής υπευθυνότητας εστιάζει ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ, ο οποίος χρησιμοποιεί στίχους του Οδυσσέα Ελύτη και του Διονύσιου Σολωμού για να στείλει το μήνυμα ότι θα τα καταφέρουμε. «Είναι βέβαιο ότι αποχαιρετώντας το 2021 και καλωσορίζοντας το 2022, η χώρα μας, αλλά και η οικουμένη ολόκληρη, βρίσκονται αντιμέτωπες με μια πρωτόγνωρη πρόκληση, όπως είναι κυρίως η υγειονομική κρίση και όχι μόνο, που για την αντιμετώπισή της δεν αρκεί πλέον η ευθύνη των λίγων και ικανών, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. Δεν αρκεί η ευθύνη ενός κάποιου υπουργείου Υγείας, Αμύνης κ.ά. Τώρα η ευθύνη διαχύθηκε σε όλη την κοινωνία, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία, το χρώμα κ.λπ. Με αποτέλεσμα ή όλοι μαζί αντιδρούμε και ελπίζουμε στη σωτηρία μας ή όλοι μαζί χανόμαστε. Τώρα είναι ώρα να δείξουμε την κοινωνική ευθύνη. Τώρα είναι η ώρα, μαζί με τις ευχές για ένα καλύτερο 2022, να καταθέσουμε όλοι μαζί και την ευθύνη για τον εαυτό μας, αλλά και για τον διπλανό μας, τον παρα-διπλανό και εντέλει και τον πλέον απόμακρο. Ως διάκονος της υγείας γνωρίζω και τις φοβίες και τις κατανοώ. Όμως οι κίνδυνοι από την πρωτόγνωρη αυτή απειλή είναι πολύ περισσότεροι. Εύχομαι, συνεπώς, το νέο έτος 2022 να αναδειχτεί σε πρωταγωνιστή της ατομικής υπευθυνότητας. Και, παρά τις πολλαπλές απειλές που το περιζώνουν, απειλές οικουμενικές και πρωτόγνωρες, και πάλι η χώρα μας, με “ένα αμπέλι μια ελιά και ένα καράβι”, και αυτή τη φορά προπάντων με “λογισμό και μ’ όνειρο”, και με τη συμβολή όλων μας, να αναδειχτεί και πάλι νικήτρια», σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Στην «πικρή γεύση» που αφήνει πίσω του το 2021, αναφέρεται στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, τονίζοντας ότι οι επιπτώσεις της πανδημίας δεν έχουν αφήσει κανέναν μας αλώβητο τόσο σε ατομικό όσο και συλλογικό επίπεδο. Όμως επισημαίνει την ανάγκη να ατενίσουμε με αισιοδοξία τον νέο χρόνο, επαναπροσδιορίζοντας στόχους, προτεραιότητες και πρότυπα. «Υποδεχόμαστε το 2022 με περισσότερες προσδοκίες και την ελπίδα πως θα αφήσουμε πίσω μας τις μέρες της θλίψης, της αμφιβολίας, της δειλίας, της ανησυχίας και των δοκιμασιών που εξαπλώνει η πρωτόγνωρη πανδημία. Προχωράμε μπροστά, αντλώντας δύναμη και κουράγιο από τα επιτεύγματα της επιστήμης, εμπιστευόμενοι τους ανθρώπους που την υπηρετούν και στηρίζοντας τη μάχη που δίνουν. Στόχος και ευχή μου για το 2022, είναι να ενώσουμε όλοι μαζί τις δημιουργικές μας δυνάμεις για να αντιστρέψουμε καθετί αρνητικό. Να πορευτούμε με αλληλεγγύη, σύνεση και προπαντός λογική για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Να διατηρήσουμε άσβεστη την ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο», καταλήγει.

Την ευχή η υγειονομική κρίση, που ανέτρεψε την καθημερινότητά μας και συνεχίζει να δοκιμάζει τις αντοχές μας, να μείνει πίσω και το 2022 να ανατείλει, φέρνοντας υγεία, ελπίδα, αισιοδοξία και να γεμίσει τις καρδιές και τις ψυχές μας αγάπη και αλληλεγγύη, διατυπώνει ο δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης. Προτρέπει, ωστόσο, να κρατήσουμε και κάτι από τον χρόνο που μας αφήνει. «Ας κρατήσουμε βαθιά μέσα μας την αναγνώριση ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο και ας πορευτούμε ιεραρχώντας σωστά τις προτεραιότητές μας, χωρίς να ξεχνάμε τις αξίες μας», τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Δήμαρχος Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος σημειώνει: «Το 2021 θα καταγραφεί ως μια από τις χειρότερες χρονιές της σύγχρονης ιστορίας και όχι άδικα. Η πανδημία χτύπησε την πόρτα μας και ζήσαμε μια περιπέτεια άνευ προηγουμένου που μας έκανε να συνειδητοποιήσουμε ότι τίποτε δεν είναι δεδομένο. Οι ευχές για το νέο έτος και η χαρά μας που το ’21 φεύγει είναι το πρώτο βήμα για ένα πιο όμορφο αύριο».

Ευχές από καρδιάς «να ξαναγεννηθεί μέσα μας η ελπίδα και το 2022 να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, αγάπη και αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου μας», περιορίζεται να εκφράσει ο δήμαρχος Κόνιτσας Νικόλαος Εξάρχου.

«Ας είναι το 2022 Χρόνια που θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα περισσότερο δημιουργικό και με τις ανθρώπινες αξίες να έχουν πρωταρχικό ρόλο στις ζωές μας.

Για να πετύχουμε πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί ως άτομα,ως κοινωνικό σύνολο,ως θεσμοί με πνεύμα συνεργασίας και με διαρκή προσπάθεια.

Μ αυτές τις σκέψεις με την ευκαιρία του ερχομού του νέου έτους εύχομαι σ’όλους τους συνδημότες, τις συνδημοτισσες και ολο τον κόσμο» αναφέρει ο Δήμαρχος Μετσόβου Κώστας Τζαφέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ