Εξώδικο από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ στο Epiruspost…. για όσα η Πολιτική Προστασία επιβεβαίωσε!

arkoumaneas

Ένα μακροσκελές εξώδικο από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ Παναγιώτη Αρκουμανέα έλαβε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας το Epiruspost.

Αφορμή το δημοσίευμα για την άφιξη υγειονομικού κλιμακίου με λίαρ τζετ στο αεροδρόμιο των Ιωαννίνων το βράδυ της Κυριακής.

Το λίαρ τζετ προσγειώθηκε στις οκτώ το βράδυ περίπου μεταφέροντας από την Αθήνα κλιμάκιο υγειονομικών για να καλύψει κάποιες ώρες υπηρεσίας στην Κακαβιά ώστε να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα με τις ουρές οχημάτων και ανθρώπων.

Το Epiruspost εξ αρχής ανέφερε ότι το ιδιωτικό αεροσκάφος ήταν μισθωμένο από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Την άφιξή του άλλωστε επιβεβαίωσε πλήρως αργότερα το βράδυ ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος διευκρίνισε ότι δεν επρόκειτο για μίσθωση που έγινε εκείνη την στιγμή αλλά για διάθεσή του από την εταιρία με την οποία έχει συνάψει σύμβαση η Πολιτική Προστασία προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες που ανακύπτουν ανά την χώρα λόγω της υγειονομικής κρίσης.

Δεν πρόκειται λοιπόν για «αποκυήματα φαντασίας» όπως ισχυρίζεται ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ αλλά για πραγματικά γεγονότα.

Διασταυρωμένα και επιβεβαιωμένα με τον πλέον επίσημο τρόπο.

Το κλιμάκιο υγειονομικών παρέλαβε από το αεροδρόμιο επίσης μισθωμένο βανάκι και με οδηγό που διέθεσε το Πυροσβεστικό Σώμα στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας με την Πολιτική Προστασία το μετέφερε στην Κακαβιά.

Ούτε αυτό μπορεί να αμφισβητηθεί.. Αν χρειαστεί δε θα επανέλθουμε με περισσότερα ντοκουμέντα.

Από το εξώδικο του Προέδρου του ΕΟΔΥ και χωρίς να γίνεται απολύτως σαφές προκύπτει ότι το υγειονομικό κλιμάκιο που μετέβη στην Κακαβιά δεν ανήκει στο δυναμικό του.

Πιθανόν λοιπόν το κλιμάκιο επιστρατεύθηκε από την Πολιτική Προστασία για να μεταβεί στην Κακαβιά ώστε να διευκολυνθεί η κατάσταση.

Μόνο που αυτό κάνει ακόμη χειρότερα τα πράγματα για τον ίδιο τον ΕΟΔΥ. Κι αυτό γιατί δεν εξηγεί τους λόγους που επέβαλαν μία τέτοια μετακίνηση ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες για έξι ώρες περίπου όταν στην Ήπειρο υπάρχουν αρκετές Κινητές Ομάδες και φυσικά υπήρχε ήδη κλιμάκιο του στην Κακαβιά.

Ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ βέβαια θεωρεί προσβλητικό και συκοφαντικό για τον Οργανισμό του ότι ρωτήσαμε που βρίσκονται οι Κινητές Ομάδες που είχαν φτάσει στην Ήπειρο…

Προφανώς και η κοινή γνώμη δεν έχει δικαίωμα να γνωρίζει.

Φυσικά ο ίδιος επέλεξε την ασφαλή οδό του εξώδικου και όχι της επικοινωνίας ή του διαλόγου.

Νέα ήθη…

Το Epiruspost δημοσιεύει ολόκληρο το εξώδικο από τον Πρόεδρο του ΕΟΔΥ και αφού συνεννοηθούν στην Κυβέρνηση θα αναμείνει την απάντηση: Ποιοι ήταν οι λόγοι που επέβαλαν την μετακίνηση υγειονομικού κλιμακίου με λίαρ τζετ ώστε να καλυφθούν το κενό έξι ωρών στην Κακαβιά… Την απάντηση θα την δεχθούμε και με εξώδικο!

Η ΕΞΩΔΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΕΟΔΥ

Μόλις ενημερωθήκαμε ότι σε άρθρο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα σας, την 16-8-20200 με ώρα δημοσίευσης τις 9:48 μ.μ., και με τον τίτλο «Με μισθωμένο λίαρ τζετ στα Γιάννινα κλιμάκιο του ΕΟΔΥ», συμπεριλήφθηκαν ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές για τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τους εργαζομένους του, εν προκειμένω αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας των κινητών ομάδων υγείας και των υγειονομικών κλιμακίων του Φορέα μας.

Ειδικότερα, στο εν λόγω -ανυπόγραφο- άρθρο σας αναφέρεται αναληθώς ότι δήθεν χρειάστηκε να μισθωθεί λίαρ τζέτ, με κόστος –μάλιστα- 25 χιλιάδων ευρώ, «για να ταξιδέψει επταμελές κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. στα Ιωάννινα», καθώς και ότι στο εκεί αεροδρόμιο, τάχα «τους ανέμενε μισθωμένο όχημα που οδηγούσε παραχωρηθείς από το Πυροσβεστικό Σώμα οδηγός», με το οποίο φέρεται κατά τον συντάκτη του άρθρου, να μεταφέρθηκε το (ίδιο) κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ. στη συνοριακή περιοχή της Κακαβιάς. Υπό το πρίσμα των ανωτέρω μάλιστα, προβαίνετε σε προκλητικά και σε κάθε περίπτωση, προσβλητικά για το Φορέα μας, σχόλια, του τύπου: «που βρίσκονται οι πολυδιαφημισμένες μονάδες οι οποίες είχαν φτάσει στην Ήπειρο μετά Βαΐων και Κλάδων; Δεν θα μπορούσε κάποια από αυτές να καλύψει το κενό μερικών ωρών στην Κακαβιά;»

Άπαντα –δε- τα ανωτέρω προβαλλόμενα από την πλευρά σας ως «πραγματικά περιστατικά», τα οποία συνιστούν αποκυήματα της φαντασίας σας και μόνον, αναρτήσατε «ελαφρά τη καρδία», δίχως την απαιτούμενη στοιχειώδη δημοσιογραφική έρευνα, και προφανώς χωρίς να επιχειρήσετε την αποσαφήνιση ή διασταύρωση τυχόν πληροφοριών που ενδεχομένως να λάβατε. Ανεξαρτήτως τυχόν ύπαρξης ή-μη σχετικής σκοπιμότητας από την πλευρά σας, έχουμε επισημάνει και με προηγούμενη αφορμή ότι είναι γενικότερα λυπηρό, εν μέσω κρίσιμων στιγμών για τη δημόσια υγεία και -συνακόλουθα- για την κοινωνική συνοχή της χώρας μας, να καλούμαστε να ασχοληθούμε με κατασκευασμένες «ειδήσεις» που αποσκοπούν στη δημιουργία αρνητικών εντυπώσεων για τον Οργανισμό μας και ενδεχομένως, στην απομείωση της αξίας της προσπάθειας εκατοντάδων συνανθρώπων μας, προς διαφύλαξη των αγαθών της ζωής και υγείας του υπολοίπου πληθυσμού της χώρας.

ΕΠΕΙΔΗ είναι ευρέως γνωστό ότι το πρόγραμμα των κινητών ομάδων του Ε.Ο.Δ.Υ. βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε πλήρη εξέλιξη, σε όλη την ελληνική επικράτεια, με την καθημερινή λήψη μεγάλου αριθμού δειγμάτων και συμβάλλοντας αυτές κατά τρόπο ουσιαστικό, στην προάσπιση της Δημόσιας Υγείας μέσω της διακοπής της διασποράς του υιού.

ΕΠΕΙΔΗ εξαρχής ο ρόλος του Ε.Ο.Δ.Υ, και των εργαζομένων του στην αντιμετώπιση της πανδημίας, χάρη και στον αποτελεσματικό συντονισμό εκ μέρους των αρμοδίων Αρχών, υπήρξε και παραμένει καταλυτικός-ανασχετικός ως προς την πορεία της νόσου, έχοντας συμβάλει στο να απονεμηθεί στην Ελλάδα ο χαρακτηρισμός της, ως εκ των ασφαλέστερων χωρών παγκοσμίως.

ΕΠΕΙΔΗ αισθανόμαστε υποχρεωμένοι, από σεβασμό κυρίως προς τον προσωπικό μόχθο των εργαζομένων των κλιμακίων μας, που καθημερινά ανά την Επικράτεια εκτελούν το -κατά γενική ομολογία- δυσχερές, σύνθετο και γεμάτο κινδύνους καθήκον τους, να σας δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι δεν θα επιτρέψουμε την καθ’ οιονδήποτε τρόπο τρώση της φήμης του Οργανισμού και συνακόλουθα του έμψυχου δυναμικού που απασχολείται σε αυτόν, πολλώ δε μάλλον, μέσω διασποράς σε βάρος του, τυχόν κατασκευασμένων ειδήσεων.

            ΕΠΕΙΔΗ η σκόπιμη διάδοση, όπως ακριβώς και η τυχόν μη-αφαίρεση εν γνώση ψευδών ειδήσεων από ιστότοπο, συνιστά σοβαρό ποινικό αδίκημα σύμφωνα με τον ισχύοντα Ποινικό Κώδικα.

          ΕΠΕΙΔΗ σας δηλώνουμε ότι, εάν και εφόσον δεν υπάρξει άμεση, δημόσια αποκατάσταση της εικόνας του Φορέα μας, θα θεωρήσουμε ότι η από μέρους σας συκοφάντησή μας υπήρξε σκόπιμη, θα επανέλθουμε με νομότυπη επίδοση εξώδικης διαμαρτυρίας και πρόσκλησης, ενώ περαιτέρω, θα αποδείξουμε ενώπιον των αρμοδίων δικαστικών και εισαγγελικών Αρχών της χώρας, την παντελή ανακρίβεια των σε βάρος μας ισχυρισμών και σχετικών τοποθετήσεών σας, όπως τουλάχιστον αυτές περιλαμβάνονται στο δημοσιευμένο από εσάς, ως άνω άρθρο.

                                    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

Και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας.

                                                ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ

για την περιγραφείσα ανωτέρω συμπεριφορά σας, την οποία σας καλούμε μετ’ επιτάσεως να μην επαναλάβετε στο μέλλον. Και περαιτέρω, για τους ίδιους λόγους,

                                                    ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ

1. Όπως απαλείψετε εντός προθεσμίας μίας (1) εργάσιμης ημέρας από την παραλαβή της παρούσας επιστολής, κάθε κείμενο -σε οποιαδήποτε μορφή- το οποίο τυχόν περιέχει τους ανωτέρω περιγραφόμενους, ψευδείς και ανακριβείς ισχυρισμούς ως προς τον Ε.Ο.Δ.Υ., τις κινητές του ομάδες και γενικότερα, τα κλιμάκιά του ανά την Επικράτεια, και συγκεκριμένα, από κάθε ηλεκτρονική ή άλλη μορφή εμφάνισης του κειμένου, σε οποιοδήποτε υλικό ή ηλεκτρονικό φορέα ή μέσο, το οποίο βρίσκεται στον άμεσο ή έμμεσο διαχειριστικό σας έλεγχο.

2. Να προβεί η ιστοσελίδα σας, εντός της ίδιας ως άνω προθεσμίας, σε προσήκουσα δημοσιογραφική επανόρθωση, μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσής της, παραθέτοντας σχετική διευκρινιστική-διορθωτική αναφορά ή έστω, αναδημοσίευση της παρούσας μας επιστολής, η οποία θα αναρτηθεί και δημοσιευθεί σε παρόμοια θέση/στήλη όπως και το επίμαχο άρθρο σας.

 Αθήνα, 17 Αυγούστου 2020

                                                            Για τον ΕΟΔΥ

Ο νόμιμος εκπρόσωπός του

Πρόεδρος του ΔΣ

Παναγιώτης Αρκουμανέας

Πρόεδρος ΔΣ ΕΟΔΥ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ