Έξι μήνες δεν απαντά για τη λυματολάσπη της Ηγουμενίτσας

LYMATOLASPHΗ αδιαφορία ή η αδυναμία να ανταποκριθεί στο ρόλο και τα καθήκοντά του που απορρέουν από τη θέση του προέδρου στον Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου, δημιουργούν προβλήματα και οδηγούν σε περιπέτειες κι άλλους συναδέλφους του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Παράλληλα μεγεθύνουν τα περιβαλλοντικά προβλήματα αντί να τα αμβλύνουν.

Έξι περίπου μήνες, δεν ήταν χρόνος αρκετός για τον Δήμαρχο Πάργας και Πρόεδρο του ΦΟΔΣΑ της 2ης Διαχειριστικής Ενότητας (Καρβουνάρι) προκειμένου να απαντήσει σε αίτημα του Δήμου Ηγουμενίτσας για διάθεση της λυματολάσπης.

Το πρόβλημα ανέκυψε όταν έκλεισε ο ΧΥΤΑ Κορύτιανης, καθώς μέχρι τότε η λυματολάσπη από τη μονάδα βιολογικού καθαρισμού Ηγουμενίτσας οδηγούνταν στο συγκεκριμένο χώρο.

Ο Δήμος υπέβαλλε αίτημα για μεταφορά στο Καρβουνάρι και παρά τον επείγοντα χαρακτήρα του ζητήματος δεν έλαβε ποτέ απάντηση.

Ίσως ο κ. Λιόλιος να το θεώρησε ελάσσονος σημασίας, καθώς δεν έχει περάσει πολύ καιρός από την στιγμή που αποκαλύπτονταν ότι στη δική του περιοχή, στο Καναλάκι, η λυματολάσπη εναποτίθετο στα χωράφια. Οι αντιδράσεις των κατοίκων μάλιστα, στην περίπτωση αυτή, ήταν πολλές όμως κάποιοι είχαν την φαεινή ιδέα ότι πρόκειται για έναν καλό τρόπο λίπανσης! Προφανώς τους διαφεύγει ότι η λυματολάσπη είναι ένα από τα πιο επικίνδυνα και επιβαρυντικά για το περιβάλλον υλικά.

Τις τελευταίες ημέρες ήταν πολλές οι καταγγελίες που έγιναν από κατοίκους στο Καστρί Ηγουμενίτσας κι αφορούσαν στην εναπόθεση λυματολάσπης στην παλιά χωματερή του Δήμου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες αυτό που διαπιστώνεται είναι ότι, μετά τη διακοπή λειτουργίας του ΧΥΤΑ Κορύτιανης, ο Δήμος Ηγουμενίτσας ζήτησε από τον Φορέα Διαχείρισης του ΧΥΤΑ Καρβουναρίου την άδεια για να μεταφερθεί η λυματολάσπη στο ΧΥΤΑ, όπως από τη νομοθεσία προβλέπεται.

Ο Φορέας εδώ και έξι μήνες, δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του Δήμου Ηγουμενίτσας. Το αποτέλεσμα προφανώς είναι, ο Δήμος να προχωρήσει εκ νέου στην… χρήση της χωματερής στο Κοτσέκι… με ότι αυτό σημαίνει για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον, στη γεωργία και στην κτηνοτροφία της περιοχής αλλά και στον υδροφόρο ορίζοντα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ