Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μεταφοράς λαθρομεταναστών

LATRAIOIΈνα καίριο χτύπημα στα κυκλώματα μεταφοράς λαθρομεταναστών κατάφερε το Λιμενικό Πρέβεζας, ύστερα από μία συντονισμένη και καλά οργανωμένη επιχείρηση. Το Λιμενικό είχε τις πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος και δύο αξιωματικοί κατάφεραν να εισχωρήσουν σε αυτό και έτσι να ξετυλίξουν το περίεργο κουβάρι της λαθρομεταφοράς έναντι πάντα υψηλής αμοιβής.

Το κύκλωμα δρούσε κυρίως στην Πρέβεζα με πλοκάμια όμως και στην Αθήνα. Αργά το βράδυ οι δύο αξιωματικοί του λιμενικού, που παρίσταναν τους διακινητές παρέλαβαν με μισθωμένο ιστιοφόρο 22 λαθρομετανάστες. Τόπος συνάντησης ήταν παραλία της Πρέβεζας, κοντά στην Αμμουδιά και προορισμός η Ιταλία.

Φυσικά το ιστιοφόρο τους οδήγησε στο λιμάνι της Πρέβεζας και συνάμα εκτυλίχθηκε το δεύτερο μέρος της επιχείρησης, με έρευνες στα σπίτια των υπόπτων.

Συνολικά συνελήφθησαν εννέα διακινητές, 2 Βούλγαροι, 3 Ιρακινοί, 3 Πακιστανοί και ένας Σύριος.

Πρόκειται αναμφίβολα για μία σημαντική επιτυχία του Λιμενικού ενάντια στο σύγχρονο δουλεμπόριο, το οποίο αποτελεί πλέον πληγή και για το Ιόνιο.

Η Λιμενάρχης Πρέβεζας Σταματία Μαργέλη, σε δηλώσεις που έκανε στο Pamepreveza.gr αναφέρθηκε εκτενώς στην επιχείρηση και τόνισε ότι η υπηρεσία της βρίσκεται σε συνεχή επαγρύπνηση καθώς το πρόβλημα είναι μεγάλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ