Εξαρθρώθηκε κύκλωμα λαθρομεταναστών

PERIPOLIA_NΚύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών στο οποίο συμμετείχε αστυνομικός εξάρθρωσε μικτό κλιμάκιο λιμενικών του Αρχηγείου του Λιμενικού και των Λιμεναρχείων Κέρκυρας και Πειραιά. Όπως διαπιστώθηκε εκτός από τον 38χρονο αστυνομικό εμπλέκονται ένας 27χρονος, ένας 51χρονος και ένας 26χρονος αλλοδαπός.

Αρχικά το απόγευμα της Τετάρτης ο 27χρονος παρέδωσε στην Λευκίμμη Κέρκυρας σε συνάντηση που είχε με λιμενικούς οι οποίοι παρουσιάστηκαν προσποιούμενοι τους συνεργούς του με ταχύπλοο σκάφος 24 αλλοδαπούς προκειμένου να τους μεταφέρουν παράνομα στην Ιταλία.

Αμέσως οι άντρες του Λιμενικού προχώρησαν στην σύλληψη τους.

Ακολούθως στις Αλυκές Κέρκυρας εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 38χρονος αστυνομικός ο οποίος έκανε περιπολία, όπως είχε συμφωνήσει με τον 27χρονο, προκειμένου να εξασφαλίσει την ασφαλή μεταφορά των λαθρομεταναστών.

Ταυτόχρονα συνελήφθησαν στον Πειραιά ο 51χρονος και ο 26χρονος αλλοδαπός οι οποίοι είχαν μεταβεί στην Αθήνα, προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα ως αντίτιμο της μεταφοράς των αλλοδαπών από την Κέρκυρα στην Ιταλία.

Με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ο 38χρονος τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Την διερεύνηση της υπόθεσης ανέλαβε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας ενώ κατόπιν προφορικής εντολής του αρμόδιου Εισαγγελέα οι 24 λαθρομετανάστες πρόκειται να παραδοθούν στο συνοριακό Τμήμα Κασσιόπης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ