Εξ Αθηνών οι μεταλλάξεις Νοτίου Αφρικής στα Γιάννινα

met panepistimiakou

Σε έκτακτη σύσκεψη προχωρά η Περιφέρεια Ηπείρου μετά τον εντοπισμό μεταλλαγμένων στελεχών του κορωνοιού στην περιοχή μας.

Την Κυριακή έγινε γνωστό από τον ΕΟΔΥ ότι από τα δείγματα που αναλύθηκαν προέκυψαν σε δύο μεταλλαγμένα στελέχη της Νοτίου Αφρικής και σε ένα μετάλλαξη Μεγάλης Βρετανίας.

Η Περιφέρεια Ηπείρου συγκαλεί την σύσκεψη προκειμένου να εκτιμηθούν όλα τα δεδομένα.

Σύμφωνα με την εικόνα που υπάρχει στις τοπικές αρχές οι δύο ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στο μεταλλαγμένο στέλεχος της Νοτίου Αφρικής είχαν έρθει από την Αθήνα στα Γιάννινα ενώ τα συμπτώματα που έχουν είναι σχετικά ήπια.

«Θα προχωρήσουμε άμεσα σε σύσκεψη με όλους τους υπεύθυνους, τους διοικητές των νοσοκομείων, τον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία ενώ ήδη γίνεται η απαραίτητη ιχνηλάτηση» ανέφερε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη αφετηρία των αυξημένων κρουσμάτων των τελευταίων ημερών αποτελούν δύο κοινωνικές εκδηλώσεις που έγιναν στην περιοχή.

Απηύθυνε έκκληση προς όλους «είτε πρόκειται για κοινωνικές εκδηλώσεις λύπης είτε χαράς να τηρούν τα μέτρα και κυρίως τον αριθμό όσων παραβρίσκονται».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ