Έβαλαν σε καραντίνα… λάθος οικισμό Ρομά στα Γιάννινα!

peripoliko astinomia

Από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ανακοινώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής ότι μπαίνει σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης και αυξημένων μέτρων επιτήρησης ο οικισμός των Ρομά στην περιοχή του Περάματος.

Ο λόγος ήταν το υψηλό επιδημιολογικό φορτίο που είχε καταγραφεί τις τελευταίες ημέρες όπως και στην περίπτωση του Διστράτου!

Το πρωί του Σαββάτου, όταν έφτασαν δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας για να προχωρήσουν στον αποκλεισμό της περιοχής δέχθηκαν τις διαμαρτυρίες των κατοίκων καθώς δεν είχαν καμία ενημέρωση για κρούσματα μεταξύ του πληθυσμού τις τελευταίες ημέρες.

Από την έρευνα που ακολούθησε και τις αλλεπάλληλες επικοινωνίες με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου διαπιστώθηκε πως όντως ο καταυλισμός των Ρομά στο Πέραμα δεν έχει επιβεβαιωμένα κρούσματα!

Εκεί που έχουν εντοπιστεί κρούσματα τις προηγούμενες ημέρες είναι σε οικογένειες Ρομά που διαμένουν στην περιοχή της Νέας Ζωής.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης η Αστυνομία δεν προχώρησε στον αποκλεισμό του καταυλισμού στο Πέραμα αλλά έχει αναπτύξει μπλόκα και περιπολίες στην περιοχή της Νέας Ζωής.

Στην περιοχή αυτή βέβαια η επιτήρηση είναι εξαιρετικά δύσκολη καθώς δεν πρόκειται για αμιγή καταυλισμό αλλά για πολλές οικογένειες που διαμένουν…

Στο μεταξύ απομένει να υπάρξει και επίσημα διόρθωση της απόφασης για την περιοχή που μπαίνει σε καθεστώς καθολικής καραντίνας κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ