Έσπειραν απολύσεις, θερίζουν καταλήψεις….

KATALHPSH_DHMARXEIO– Αναβρασμός στους Δήμους και την Περιφέρεια Ηπείρου, κλιμάκωση από την Δευτέρα

Άνω κάτω έχουν γίνει οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, πρώτου και δευτέρου βαθμού, μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαθεσιμότητα υπαλλήλων, δείχνοντάς τους, ουσιαστικά, την πόρτα εξόδου από το δημόσιο.

Περιφέρεια Ηπείρου, Περιφερειακές Ενότητες, Αποκεντρωμένη Διοίκηση αλλά και τα δημαρχεία Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, τελούν υπό κατάληψη. Υπό κατάληψη τελούν και στα Γιάννινα υπηρεσίες του Δήμου και το τμήμα προσωπικού, ενώ η ΠΟΕ ΟΤΑ αποφάσισε από την Δευτέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Τα Δημοτικά Συμβούλια Ιωαννίνων, Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας, των τεσσάρων μεγάλων δήμων όπου εμπίπτουν άμεσα στις διατάξεις του Μεσοπρόθεσμου αποφάσισαν να μην αποστείλουν κανένα στοιχείο και να μην υπογραφεί καμία απόλυση υπαλλήλου.

Αποφάσεις μπλοκαρίσματος κάθε διαδικασίας, από την οποία θα προέκυπταν στοιχεία για αποστολή στα αρμόδια υπουργεία, έλαβε και η ΠΕΔ Ηπείρου.

Οι τέσσερις Σύλλογοι των Υπαλλήλων της Περιφέρειας Ηπείρου (Ιωαννίνων, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, Άρτας) που βρίσκονται σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ώστε να μην σταλούν στοιχεία και καταστάσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου που αφορούν την εφαρμογή των μέτρων της διαθεσιμότητας-απολύσεων στον Δημόσιο Τομέα, συνεδρίασαν και με κοινή τους απόφαση ζητούν την άμεση σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να συζητηθεί το θέμα και από τον Περιφερειάρχη ζητούν να μην υπογράψει καμία διαπιστωτική πράξη ή άλλο σχετικό έγγραφο νομιμοποίησης της διαδικασίας αυτής.

Οι υπάλληλοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης θα συνεχίσουν την κατάληψη και την Δευτέρα εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις πράξεις διαθεσιμότητας.

«Είμαστε υπέρ της αναδιοργάνωσης του Δημόσιου τομέα με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση του Πολίτη, όχι όμως μέσω ανεξέλεγκτων απολύσεων – μετακινήσεων. Πριν προβούν σε σπασμωδικές κινήσεις σφαγής των εργαζομένων ανά κατηγορία πρέπει να προηγηθεί αξιολόγηση των δομών και των υπηρεσιών», τονίζεται στο ψήφισμα.

Καταλήψεις από Δευτέρα

Σε ΚΕΠ, παιδικούς σταθμούς και τις υπηρεσίες καθαριότητας αποφάσισε να επεκτείνει τις καταλήψεις η ΠΟΕ-ΟΤΑ από τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Το Σαββατοκύριακο θα ενισχυθούν οι καταλήψεις που πραγματοποιούνται ήδη σε δημαρχιακά κτίρια, ενώ συνεχίζεται η κατάληψη στο κτίριο του δήμου Αθηναίων στην οδό Λιοσίων.

Επίσης, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση στάσης εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα, από τις 11 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12 το μεσημέρι στα γραφεία της Ομοσπονδίας, στην πλατεία Καραϊσκάκη και στη συνέχεια πορεία προς τη Βουλή.

Σε ψήφισμα που εξέδωσε η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους δημάρχους να αναστείλουν άμεσα τη λειτουργία των δήμων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ