Ερώτηση Γιόγιακα για τα ακίνητα

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας Βασίλης Γιόγιακας σχετικά με την παραχώρηση δημόσιων ακινήτων αρχαιολογικού και ιστορικού ενδιαφέροντος.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας σημειώνει ότι, σύμφωνα με εν εξελίξει ταυτοποίηση από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στα μεταβιβασθέντα ακίνητα περιλαμβάνονται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, το κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας και εκτάσεις στην πεδιάδα της Νέας Σελεύκειας που είναι χαρακτηρισμένες Natura 2000.

«Σύμφωνα με εν εξελίξει ταυτοποίηση από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας, στα ακίνητα περιλαμβάνονται το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας, το κτίριο όπου στεγάζεται η Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και εκτάσεις στην πεδιάδα της Νέας Σελεύκειας, σε περιοχή η οποία είναι χαρακτηρισμένη Natura 2000. Ακίνητα, δηλαδή, τα οποία είτε για διάφορους λόγους δεν είναι αξιοποιήσιμα, είτε/και αποτελούν ιστορικά και αρχαιολογικά μνημεία του Νομού Θεσπρωτίας, όπως έχει διαπιστωθεί σε άλλες περιοχές της χώρας μας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ